Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

Не ја издржа борбата… Почина познатата пејачка учесник во „Никогаш не е касно“

-Реклама-Пејачката Живка Спасиќ, учесничка на популарниот натпревар „Никад није касно“, почина по битка со опасна болест на 66-годишна возраст.

Нејзиниот син ја потврди тажната вест за локалните медиуми, додека бројни колеги, другари од конкуренцијата и пријатели на социјалните мрежи се збогуваат со Живка и испраќаат пораки за поддршка на нејзиното единствено дете во ова тешко време.

– По долга и тешка борба, мајка ми се пресели на поубаво место. Датумот и местото на погребот ќе бидат објавени подоцна – изјавил нејзиниот син Воислав, пренесува „Гранд“.

Живка водеше долга битка со ракот на белите дробови, кој дури двапати се враќаше, а неодамна за Гранд зборуваше за тешкиот период и хемотерапијата.– Пред пет години успешно оперирав рак на белите дробови. Меѓутоа, сега тој се појави на истото место и јас повторно почнав да се борам. Тешко ми е да поднесам се, но не дозволувам да губам срце. Не се откажувам, човек треба да се бори до крај, бидејќи без тоа нема живот – истакна Живка летово и додаде дека засега тешко и оди со сите терапии, но не дозволи да падне во секој момент.

– Се е измешано. Не е лесно, има болки, мачнини, косата ми падна веќе после дванаесеттиот ден, но тоа е помалку важно. Како што велат, косата е најмалиот проблем – изјави пензионираниот професор кој доживеа опаѓање на косата поради силната хемотерапија.

sd.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Не ја издржа борбата… Почина познатата пејачка учесник во „Никогаш не е касно“

-Реклама-Пејачката Живка Спасиќ, учесничка на популарниот натпревар „Никад није касно“, почина по битка со опасна болест на 66-годишна возраст.

Нејзиниот син ја потврди тажната вест за локалните медиуми, додека бројни колеги, другари од конкуренцијата и пријатели на социјалните мрежи се збогуваат со Живка и испраќаат пораки за поддршка на нејзиното единствено дете во ова тешко време.

– По долга и тешка борба, мајка ми се пресели на поубаво место. Датумот и местото на погребот ќе бидат објавени подоцна – изјавил нејзиниот син Воислав, пренесува „Гранд“.

Живка водеше долга битка со ракот на белите дробови, кој дури двапати се враќаше, а неодамна за Гранд зборуваше за тешкиот период и хемотерапијата.– Пред пет години успешно оперирав рак на белите дробови. Меѓутоа, сега тој се појави на истото место и јас повторно почнав да се борам. Тешко ми е да поднесам се, но не дозволувам да губам срце. Не се откажувам, човек треба да се бори до крај, бидејќи без тоа нема живот – истакна Живка летово и додаде дека засега тешко и оди со сите терапии, но не дозволи да падне во секој момент.

– Се е измешано. Не е лесно, има болки, мачнини, косата ми падна веќе после дванаесеттиот ден, но тоа е помалку важно. Како што велат, косата е најмалиот проблем – изјави пензионираниот професор кој доживеа опаѓање на косата поради силната хемотерапија.

sd.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО