Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

НЕ ГО ФРЛАЈТЕ СТАРОТО МАСЛО! Еве како можете да го користите

-Реклама-

Ако сте се ослободиле од остатокот од маслото истурајќи го во одводот или фрлајќи го во дворот, сте згрешиле. Значи нема потреба да го фрлате, можете да го користите на поинаков начин

Реклама

Можете повторно да го користите маслото за готвење
Сè што треба да направите е да го оставите маслото да се излади, а потоа да го процедите низ марамче и да го истурите во херметички сад. За да бидете сигурни дека ги нема сите трошки, можеби ќе треба да го процедите неколку пати, но штом ќе се исчисти, можете повторно да го користите маслото – до двапати.

-Реклама-

Направете нетоксичен пестицид
Можете ефикасно да ги отстраните малите инсекти на листовите на вашите растенија со маслото што останува по подготовката на храната. Додадете малку вода и масло во шише со распрскувач и испрскајте ги листовите. Задолжително користете го маслото во кое сте го подготвиле оброкот од растително потекло.

-Реклама-

Истурете го маслото во сад за еднократна употреба
Најлесен начин да се ослободите од маслото е да го оставите да се излади и потоа да го истурите во сад за еднократна употреба. Добро затворете и фрлете го маслото во ѓубре.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

НЕ ГО ФРЛАЈТЕ СТАРОТО МАСЛО! Еве како можете да го користите

-Реклама-

Ако сте се ослободиле од остатокот од маслото истурајќи го во одводот или фрлајќи го во дворот, сте згрешиле. Значи нема потреба да го фрлате, можете да го користите на поинаков начин

Реклама

Можете повторно да го користите маслото за готвење
Сè што треба да направите е да го оставите маслото да се излади, а потоа да го процедите низ марамче и да го истурите во херметички сад. За да бидете сигурни дека ги нема сите трошки, можеби ќе треба да го процедите неколку пати, но штом ќе се исчисти, можете повторно да го користите маслото – до двапати.

Направете нетоксичен пестицид
Можете ефикасно да ги отстраните малите инсекти на листовите на вашите растенија со маслото што останува по подготовката на храната. Додадете малку вода и масло во шише со распрскувач и испрскајте ги листовите. Задолжително користете го маслото во кое сте го подготвиле оброкот од растително потекло.

Истурете го маслото во сад за еднократна употреба
Најлесен начин да се ослободите од маслото е да го оставите да се излади и потоа да го истурите во сад за еднократна употреба. Добро затворете и фрлете го маслото во ѓубре.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО