Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

Клучен месец за развод: Зошто повеќето парови раскинуваат во овој период од годината?

-Реклама-

Додека потоплите месеци обично се резервирани за дружење, излегување и порелаксиран живот, зимските месеци често се сметаат за „сезона на врски“ поради повеќе време поминато во затворен простор, гушкање и загревање. Но, кое е најпопуларното време за развод? Кои се месеците кога луѓето најчесто одлучуваат да раскинат и зошто?

Реклама

Според веб-страницата „FindLove“, месец март често се нарекува „месец на развод“. Пребарувањата поврзани со развод ќе се зголемат за дури 50 проценти во текот на овој месец. Адвокатот од Минеаполис, Марк Онстад, истакнува дека многу парови кои размислувале за развод чекале до март за да го избегнат дополнителниот стрес во сезоната на годишни одмори.

-Реклама-

Ова има смисла затоа што често се потсетуваме дека сезоната на празници е време на магија и семејно собирање. Многу парови ја одложуваат одлуката за развод за да не го нарушат празничното веселба. Меѓутоа, по празниците, стресот од семејните собири, финансиските тешкотии и предизвиците во кариерата, заедно со притисокот да се биде „среќен“ за време на празниците, може да предизвика некои партнери да бараат утеха во вонбрачни афери во овој период.

-Реклама-

Според студијата за празничната депресија на водечкиот брачен терапевт, Др. Според Бони Икер Вејл, дури 56 отсто од мажите и 42 отсто од жените кои ги изневеруваат своите сопружници тоа го прават за време на празничната сезона. Овие афери често доведуваат до барања за развод по новогодишните и зимските празници, како од партнерите кои го откриваат изневерувањето, така и од оние кои самите се впуштиле во изневерувањето и сега сакаат да го прекинат бракот.

Ако се прашувате зошто јануари не е веднаш месец за развод, тоа е затоа што многу луѓе сè уште сакаат да заштедат подароци и специјални датуми за Денот на вљубените.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Клучен месец за развод: Зошто повеќето парови раскинуваат во овој период од годината?

-Реклама-

Додека потоплите месеци обично се резервирани за дружење, излегување и порелаксиран живот, зимските месеци често се сметаат за „сезона на врски“ поради повеќе време поминато во затворен простор, гушкање и загревање. Но, кое е најпопуларното време за развод? Кои се месеците кога луѓето најчесто одлучуваат да раскинат и зошто?

Реклама

Според веб-страницата „FindLove“, месец март често се нарекува „месец на развод“. Пребарувањата поврзани со развод ќе се зголемат за дури 50 проценти во текот на овој месец. Адвокатот од Минеаполис, Марк Онстад, истакнува дека многу парови кои размислувале за развод чекале до март за да го избегнат дополнителниот стрес во сезоната на годишни одмори.

Ова има смисла затоа што често се потсетуваме дека сезоната на празници е време на магија и семејно собирање. Многу парови ја одложуваат одлуката за развод за да не го нарушат празничното веселба. Меѓутоа, по празниците, стресот од семејните собири, финансиските тешкотии и предизвиците во кариерата, заедно со притисокот да се биде „среќен“ за време на празниците, може да предизвика некои партнери да бараат утеха во вонбрачни афери во овој период.

Според студијата за празничната депресија на водечкиот брачен терапевт, Др. Според Бони Икер Вејл, дури 56 отсто од мажите и 42 отсто од жените кои ги изневеруваат своите сопружници тоа го прават за време на празничната сезона. Овие афери често доведуваат до барања за развод по новогодишните и зимските празници, како од партнерите кои го откриваат изневерувањето, така и од оние кои самите се впуштиле во изневерувањето и сега сакаат да го прекинат бракот.

Ако се прашувате зошто јануари не е веднаш месец за развод, тоа е затоа што многу луѓе сè уште сакаат да заштедат подароци и специјални датуми за Денот на вљубените.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО