Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

Доколку сакате мирен сон, исфрлете ги овие работи од вашата соба: Привлекуваат СТРЕС и нервоза, често се веднаш до креветот!

-Реклама-

Чистата и уредна соба е исто така од големо значење кога станува збор за спиење.

Реклама

Сите знаеме колку е важен мирниот сон за нашето целокупно физичко, но и ментално здравје.

-Реклама-

Секоја непроспиена ноќ или лош сон навистина може да остави свој белег на секого!

-Реклама-

Фенг шуи филозофијата тврди дека спалната соба има навистина огромно влијание врз нашето тело и нашиот дух.

Еве што треба да отстраните од спалната соба:

Сите работи под креветот

Според филозофијата на Фенг Шуи, најдобро е да нема ништо под креветот, за ништо да не го нарушува протокот на енергија. Доколку навистина сте принудени или сакате да го искористите и овој простор, ставете меки и нежни работи под креветот, како што се перниците и остатокот од постелнината.

Важно е да ги отстраните од собата сите стари работи и работи кои не ги носите бидејќи и тие лошо влијаат на протокот на енергија.

Телевизија и други електронски уреди

Веројатно знаете дека не е препорачливо да гледате телевизија и да користите телефон или компјутер пред спиење.

Книги

Сигурно е дека љубителите на книги ќе бидат прилично лути кога ќе им кажеме дека за книгите нема место во спалната соба. Книгите се предмети кои зрачат со активна енергија и не ви дозволуваат да се опуштите колку што ви треба. Ако едноставно не можете или не сакате да се ослободите од книгите од вашата спална соба, обидете се да ги тргнете од пред очи.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Доколку сакате мирен сон, исфрлете ги овие работи од вашата соба: Привлекуваат СТРЕС и нервоза, често се веднаш до креветот!

-Реклама-

Чистата и уредна соба е исто така од големо значење кога станува збор за спиење.

Реклама

Сите знаеме колку е важен мирниот сон за нашето целокупно физичко, но и ментално здравје.

Секоја непроспиена ноќ или лош сон навистина може да остави свој белег на секого!

Фенг шуи филозофијата тврди дека спалната соба има навистина огромно влијание врз нашето тело и нашиот дух.

Еве што треба да отстраните од спалната соба:

Сите работи под креветот

Според филозофијата на Фенг Шуи, најдобро е да нема ништо под креветот, за ништо да не го нарушува протокот на енергија. Доколку навистина сте принудени или сакате да го искористите и овој простор, ставете меки и нежни работи под креветот, како што се перниците и остатокот од постелнината.

Важно е да ги отстраните од собата сите стари работи и работи кои не ги носите бидејќи и тие лошо влијаат на протокот на енергија.

Телевизија и други електронски уреди

Веројатно знаете дека не е препорачливо да гледате телевизија и да користите телефон или компјутер пред спиење.

Книги

Сигурно е дека љубителите на книги ќе бидат прилично лути кога ќе им кажеме дека за книгите нема место во спалната соба. Книгите се предмети кои зрачат со активна енергија и не ви дозволуваат да се опуштите колку што ви треба. Ако едноставно не можете или не сакате да се ослободите од книгите од вашата спална соба, обидете се да ги тргнете од пред очи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО