Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

Пробајте го овој чудотворен мелем ако имате болка во зглобовите

-Реклама-

Постојат повеќе причини за болка во зглобовите – траума, преоптеретување, скршеница, артритис, реума…

Реклама

За да си помогнете, направете лековит мелем во чија основа се медот, сенфот, солта и водата.

-Реклама-

Состојки:

-Реклама-

-1 лажица мед

-1 лажица сенф (лут)

-1 лажица ситна сол

-1 лажица вода

Подготовка

Сите состојки темелно помешајте ги се додека не добиете хомогена смеса. Ставете ја мешавината во празна кутија од крема или некој друг вид на амбалажа. Мелемот чувајте го во фрижидер.

Примена:

Болното место добро намачкајте го со оваа маст и направете облога, односно ставете најлонска кеса и преку неа заврзете со топол, најдобро волнен шал. Облогата држете ја околу 1,5-2 часа.

Третманот е најдобро да го правите пред спиење, така што по отстранувањето на облогата, болниот зглоб ќе остане во мирна состојба.

Третманот повторувајте го 4-5 дена последователно.

Ефектот ќе го почувствувате по првата процедура. Потоа повторете по потреба.

При примената на природни лекови, претходно консултирајте се со вашиот лекар.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Пробајте го овој чудотворен мелем ако имате болка во зглобовите

-Реклама-

Постојат повеќе причини за болка во зглобовите – траума, преоптеретување, скршеница, артритис, реума…

Реклама

За да си помогнете, направете лековит мелем во чија основа се медот, сенфот, солта и водата.

Состојки:

-1 лажица мед

-1 лажица сенф (лут)

-1 лажица ситна сол

-1 лажица вода

Подготовка

Сите состојки темелно помешајте ги се додека не добиете хомогена смеса. Ставете ја мешавината во празна кутија од крема или некој друг вид на амбалажа. Мелемот чувајте го во фрижидер.

Примена:

Болното место добро намачкајте го со оваа маст и направете облога, односно ставете најлонска кеса и преку неа заврзете со топол, најдобро волнен шал. Облогата држете ја околу 1,5-2 часа.

Третманот е најдобро да го правите пред спиење, така што по отстранувањето на облогата, болниот зглоб ќе остане во мирна состојба.

Третманот повторувајте го 4-5 дена последователно.

Ефектот ќе го почувствувате по првата процедура. Потоа повторете по потреба.

При примената на природни лекови, претходно консултирајте се со вашиот лекар.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО