Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Тридневна жалост во српските заедници во Косово

-Реклама-

Во српските заедници во Република Косово, 26, 27 и 28 септември се прогласени за денови на жалост за смртта на српските сограѓани во трагичен настан во Бањска, општина Звечан, објави денеска Српска листа.

Реклама

Во српските заедници на територијата на Косово и Метохија ќе бидат откажани сите настани од забавен карактер организирани од органите и институциите на локалната самоуправа, а знамињата на Република Србија на сите институции ќе бидат спуштени на половина копје.

-Реклама-

Извор: Sputnik.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Тридневна жалост во српските заедници во Косово

-Реклама-

Во српските заедници во Република Косово, 26, 27 и 28 септември се прогласени за денови на жалост за смртта на српските сограѓани во трагичен настан во Бањска, општина Звечан, објави денеска Српска листа.

Реклама

Во српските заедници на територијата на Косово и Метохија ќе бидат откажани сите настани од забавен карактер организирани од органите и институциите на локалната самоуправа, а знамињата на Република Србија на сите институции ќе бидат спуштени на половина копје.

Извор: Sputnik.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО