Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

Попоски со временска прогноза за првите денови од месец октомври

-Реклама-

За неколку денови ни доаѓа месец Октомври, а истиот ќе го започнеме со “Мини лето” и пријатно топло време преку ден, како и со повеќе сонце. Максималните дневни температури ќе се искачуваат во интервалот од 22 до 30 степени.

Реклама

Сепак утрата ќе бидат свежи и минималните температури на воздухот ќе се спуштаат во интервалот од 8 до 16 степени, а особено во Малешевијата тие ќе се спуштат и до околу 5 степени.

-Реклама-

Врнежи не се очекуваат.

-Реклама-

Во Скопје и околината наутро температурата ќе се спушта во интервалот помеѓу 10 и 13 степени, а пак максималната дневна температура на воздухот ќе се искачува во интервалот помеѓу 25 и 28 степени.

Уживајте во мини летото кое не очекува во првите денови од месец Октомври, и секако искористете ги максимално за правење на зимница.

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Попоски со временска прогноза за првите денови од месец октомври

-Реклама-

За неколку денови ни доаѓа месец Октомври, а истиот ќе го започнеме со “Мини лето” и пријатно топло време преку ден, како и со повеќе сонце. Максималните дневни температури ќе се искачуваат во интервалот од 22 до 30 степени.

Реклама

Сепак утрата ќе бидат свежи и минималните температури на воздухот ќе се спуштаат во интервалот од 8 до 16 степени, а особено во Малешевијата тие ќе се спуштат и до околу 5 степени.

Врнежи не се очекуваат.

Во Скопје и околината наутро температурата ќе се спушта во интервалот помеѓу 10 и 13 степени, а пак максималната дневна температура на воздухот ќе се искачува во интервалот помеѓу 25 и 28 степени.

Уживајте во мини летото кое не очекува во првите денови од месец Октомври, и секако искористете ги максимално за правење на зимница.

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО