Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

20 најмоќни мотивациски цитати – совети кои ќе ви го променат животот

-Реклама-

На сите ни треба доза на мотивација и позитивни мисли со цел смело и уште порешително да чекориме кон целта. Најдовме неколку моќни реченици што ќе ве туркаат напред кога е тешко.

Реклама

Прочитајте внимателно:

-Реклама-

1.„Верувајте дека можете да направите нешто и веќе сте на половина пат до вашата цел“. – Теодор Рузвелт

-Реклама-

2.„Никогаш не е доцна да станеш она што би можел да бидеш“ – Џорџ Елиот

3.“Најдобар начин да започнете нешто е да престанете да зборувате за тоа и да се фатите за работа” – Волт Дизни

4.„Дваесет години од сега, ќе бидете повеќе разочарани од работите што не сте ги направиле отколку од оние што сте ги направиле“. – Марк Твен

5.“Земете една идеја. Направете ја таа идеја ваш живот – размислете за тоа, сонувајте за тоа, живејте според неа. Нека вашиот мозок, мускули, нерви, секој дел од вашето тело, да се исполни со таа идеја и оставете ја секоја друга идеја сам „Ова е патот до успехот“. – Свами Вивекананда

6.„Однесувај се како да си среќен и ќе бидеш посреќен“. – Даниел Карнеги

7.„Не дозволувајте стравот од загуба да биде поголем од возбудата за победа“. – Роберт Киосаки

8.“Почитувајте ги вашите напори, почитувајте се. Самодовербата води кон самодисциплина, а кога ги имате тие две – имате моќ” – Клинт Иствуд

9.“Ако се молите за дожд, мора да знаете и како да се справите со калта – тоа е составен дел од неа. Сепак, повеќе би се плашел да не ги искористам сите можности и способности што ми се дадени; би бил повеќе се плаши од одложување и мрзеливост. “ – Дензел Вашингтон

10.„Надминете го мислењето дека треба да бидете просечни – тоа ве спречува да бидете извонредни“ – Ута Хаген

11.“Ако не сум добар со себе, како можам да очекувам другите да бидат добри со мене?” – Маја Ангелу

12.„Стравот постои само во твојот ум, никаде на друго место“. – Даниел Карнеги

13.„Сега, кога имам 70 години, она што би го советувал моето помладо јас е да кажувам„ ајде да пукаме “почесто“. – Хелен Мирен

14.“Никогаш не стрелај човек со кал. Можеби не лета кон него, и ќе остане во твоите раце” – Дороти Паркер.

15.“Ако ви рекоа дека вашиот воз помина, запомнете дека има и авиони и бродови”.

16.“Запомнете: добрите работи почнуваат да се случуваат кога се оддалечувате од негативните луѓе”.

17.„Никогаш не гледај назад – таму се е непроменето“.

18.“Наместо да ги бришеш солзите од твоето лице – избриши ги луѓето од твојот живот што те расплакаа. Не дозволувај постапките на другите луѓе да го уништат твојот внатрешен мир.”

19.„Двата најважни денови во вашиот живот се денот кога сте родени и денот кога сфативте за што сте родени“. – Марк Твен

20.„Запомнете дека понекогаш не го добивате она што го сакате, може да биде голем благослов“. – Далај Лама

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

20 најмоќни мотивациски цитати – совети кои ќе ви го променат животот

-Реклама-

На сите ни треба доза на мотивација и позитивни мисли со цел смело и уште порешително да чекориме кон целта. Најдовме неколку моќни реченици што ќе ве туркаат напред кога е тешко.

Реклама

Прочитајте внимателно:

1.„Верувајте дека можете да направите нешто и веќе сте на половина пат до вашата цел“. – Теодор Рузвелт

2.„Никогаш не е доцна да станеш она што би можел да бидеш“ – Џорџ Елиот

3.“Најдобар начин да започнете нешто е да престанете да зборувате за тоа и да се фатите за работа” – Волт Дизни

4.„Дваесет години од сега, ќе бидете повеќе разочарани од работите што не сте ги направиле отколку од оние што сте ги направиле“. – Марк Твен

5.“Земете една идеја. Направете ја таа идеја ваш живот – размислете за тоа, сонувајте за тоа, живејте според неа. Нека вашиот мозок, мускули, нерви, секој дел од вашето тело, да се исполни со таа идеја и оставете ја секоја друга идеја сам „Ова е патот до успехот“. – Свами Вивекананда

6.„Однесувај се како да си среќен и ќе бидеш посреќен“. – Даниел Карнеги

7.„Не дозволувајте стравот од загуба да биде поголем од возбудата за победа“. – Роберт Киосаки

8.“Почитувајте ги вашите напори, почитувајте се. Самодовербата води кон самодисциплина, а кога ги имате тие две – имате моќ” – Клинт Иствуд

9.“Ако се молите за дожд, мора да знаете и како да се справите со калта – тоа е составен дел од неа. Сепак, повеќе би се плашел да не ги искористам сите можности и способности што ми се дадени; би бил повеќе се плаши од одложување и мрзеливост. “ – Дензел Вашингтон

10.„Надминете го мислењето дека треба да бидете просечни – тоа ве спречува да бидете извонредни“ – Ута Хаген

11.“Ако не сум добар со себе, како можам да очекувам другите да бидат добри со мене?” – Маја Ангелу

12.„Стравот постои само во твојот ум, никаде на друго место“. – Даниел Карнеги

13.„Сега, кога имам 70 години, она што би го советувал моето помладо јас е да кажувам„ ајде да пукаме “почесто“. – Хелен Мирен

14.“Никогаш не стрелај човек со кал. Можеби не лета кон него, и ќе остане во твоите раце” – Дороти Паркер.

15.“Ако ви рекоа дека вашиот воз помина, запомнете дека има и авиони и бродови”.

16.“Запомнете: добрите работи почнуваат да се случуваат кога се оддалечувате од негативните луѓе”.

17.„Никогаш не гледај назад – таму се е непроменето“.

18.“Наместо да ги бришеш солзите од твоето лице – избриши ги луѓето од твојот живот што те расплакаа. Не дозволувај постапките на другите луѓе да го уништат твојот внатрешен мир.”

19.„Двата најважни денови во вашиот живот се денот кога сте родени и денот кога сфативте за што сте родени“. – Марк Твен

20.„Запомнете дека понекогаш не го добивате она што го сакате, може да биде голем благослов“. – Далај Лама

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО