Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

Уште колку неработни денови имаме до крајот на годината?

-Реклама-

Денес започна месец октомври, а во него и два неработни денови.

Реклама

Едниот ни доаѓа на 11 октомври, додека другиот е споен викенд кога ќе одмараме три дена и тоа на 23 октомври.

-Реклама-

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови се:

-Реклама-

За сите граѓани на РСМ

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 ноември (среда), Празникот на сите светци,

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Уште колку неработни денови имаме до крајот на годината?

-Реклама-

Денес започна месец октомври, а во него и два неработни денови.

Реклама

Едниот ни доаѓа на 11 октомври, додека другиот е споен викенд кога ќе одмараме три дена и тоа на 23 октомври.

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови се:

За сите граѓани на РСМ

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 ноември (среда), Празникот на сите светци,

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО