Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

Цвеќе кое мора да го имате во домот, ја впива прашината и уништува влагата

-Реклама-

Еден цвет кој многу луѓе го имаат во својот дом ја спречува влагата и ја „впива“ прашината од воздухот.

Реклама

Ако некогаш сте имале влага во вашиот дом, знаете колку е тешко целосно да ја отстраните со разни средства.

-Реклама-

Цветот Spathiphyllum Alana или Peace Lily, е одличен за тоа поради неговата способност да го неутрализира штетното зрачење од електронските уреди. Многу луѓе го чуваат не само во своите домови, туку и во нивните канцеларии.

-Реклама-

Научниците веруваат дека овој цвет може да ја отстрани прашината и разните штетни токсини од воздухот и да го заштити просторот од акумулација на влага.

Со други зборови, штетните материи ги претвора во сопствена храна, па ако го поставите растението до уредот за зрачење, ќе забележите повеќе бујни лисја и бројни нови цветови.

Овој цвет не е само корисен, туку е и исклучително убав.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Цвеќе кое мора да го имате во домот, ја впива прашината и уништува влагата

-Реклама-

Еден цвет кој многу луѓе го имаат во својот дом ја спречува влагата и ја „впива“ прашината од воздухот.

Реклама

Ако некогаш сте имале влага во вашиот дом, знаете колку е тешко целосно да ја отстраните со разни средства.

Цветот Spathiphyllum Alana или Peace Lily, е одличен за тоа поради неговата способност да го неутрализира штетното зрачење од електронските уреди. Многу луѓе го чуваат не само во своите домови, туку и во нивните канцеларии.

Научниците веруваат дека овој цвет може да ја отстрани прашината и разните штетни токсини од воздухот и да го заштити просторот од акумулација на влага.

Со други зборови, штетните материи ги претвора во сопствена храна, па ако го поставите растението до уредот за зрачење, ќе забележите повеќе бујни лисја и бројни нови цветови.

Овој цвет не е само корисен, туку е и исклучително убав.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО