Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Трик кој за само две минути го намалува високиот крвен притисок

-Реклама-

Лицата кои имаат проблеми со притисокот пред се мораат да ги променат прехрамбените навики. Докторите велат дека за успешно намалување на високиот крвен притисок е најважно да се намали внесувањето на сол и маснотии.
Крвниот притисок можете да го регулирате со помош на лекови, но и со консумација на здрави намирници. Два „природни моќници“ посебно се корисни за лицата со високиот крвен притисок затоа што експресно го намалуваат.

Реклама

Цимет

-Реклама-

Неколку студии потврдиле дека систоличкиот и дијастоличкиот притисок кај возрасните лица се намалува со на сите познатиот миризлив зачин. Ако во својата исхрана дневно уфрлите половина лажичка цимет полесно ќе контролираат високиот крвен притисок. За инстант ефект излижете половина лажичка цимет во прав а потоа испијте една чаша вода.

-Реклама-

Лук

Намирница која многумина ја прогласуваат за најздрава на светот експресно го намалува високиот крвен притисок. Лукот ги опушта крвните жили и ги проширува, поради што крвта полесно циркулира па притисокот се намалува.
За брзо намалување на притисокот згмечете три чена лук и изедете го чист или со малку леб. Важно е да се знае дека лукот е најдобро да го испасирате пред употреба бидејќи така се поттикнува ензимската реакција во која настанува алицин, моќен спој со кој таа билка брани од напади на бактерии и габички.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Трик кој за само две минути го намалува високиот крвен притисок

-Реклама-

Лицата кои имаат проблеми со притисокот пред се мораат да ги променат прехрамбените навики. Докторите велат дека за успешно намалување на високиот крвен притисок е најважно да се намали внесувањето на сол и маснотии.
Крвниот притисок можете да го регулирате со помош на лекови, но и со консумација на здрави намирници. Два „природни моќници“ посебно се корисни за лицата со високиот крвен притисок затоа што експресно го намалуваат.

Реклама

Цимет

Неколку студии потврдиле дека систоличкиот и дијастоличкиот притисок кај возрасните лица се намалува со на сите познатиот миризлив зачин. Ако во својата исхрана дневно уфрлите половина лажичка цимет полесно ќе контролираат високиот крвен притисок. За инстант ефект излижете половина лажичка цимет во прав а потоа испијте една чаша вода.

Лук

Намирница која многумина ја прогласуваат за најздрава на светот експресно го намалува високиот крвен притисок. Лукот ги опушта крвните жили и ги проширува, поради што крвта полесно циркулира па притисокот се намалува.
За брзо намалување на притисокот згмечете три чена лук и изедете го чист или со малку леб. Важно е да се знае дека лукот е најдобро да го испасирате пред употреба бидејќи така се поттикнува ензимската реакција во која настанува алицин, моќен спој со кој таа билка брани од напади на бактерии и габички.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО