Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

Експертите препорачуваат да ставите парче лимон до креветот, еве зошто

-Реклама-

Според ароматерапијата, лимонот не е само овошје, туку и „магична“ состојка која може да поттикне физиолошки реакции во организмот. Богати со вредни хранливи материи како што се витамините Ц, А и Б, бакар, манган, калциум, калиум, магнезиум и моќни антиоксиданси, лимоните се добри за кожата, па дури и за внатрешните органи.

Реклама

Исто така, истражувањата докажаа дека ставањето исечени лимони покрај креветот навечер може да ги подобри респираторните проблеми, квалитетот на воздухот и спиењето, пишува zapodna.hr.

-Реклама-

Благодарение на неговите детоксикациски и антибактериски својства, лимонот е природен прочистувач на воздухот и го подобрува квалитетот на воздухот. Неговиот мирис го смирува нервниот систем и помага да се намали чувството на стрес, како и проблемите со затнат нос.

Покрај тоа, вдишувањето на мирисот на лимон додека спиете може да ја намали болката, како што се главоболките и ревматоидниот артритис, а познати се и неговите својства за регулирање на циркулацијата и намалување на крвниот притисок, што е и научно докажано.

Сите овие се добри причини зошто дефинитивно треба да се обидете да ставите лимон до креветот пред да одите во кревет. Едноставно исечете го лимонот на четвртинки по должина, ставете го на чинија или во сад и ставете го до вашиот кревет и уживајте во благодетите на мирисот на ова моќно овошје.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Експертите препорачуваат да ставите парче лимон до креветот, еве зошто

Реклама

Според ароматерапијата, лимонот не е само овошје, туку и „магична“ состојка која може да поттикне физиолошки реакции во организмот. Богати со вредни хранливи материи како што се витамините Ц, А и Б, бакар, манган, калциум, калиум, магнезиум и моќни антиоксиданси, лимоните се добри за кожата, па дури и за внатрешните органи.

Исто така, истражувањата докажаа дека ставањето исечени лимони покрај креветот навечер може да ги подобри респираторните проблеми, квалитетот на воздухот и спиењето, пишува zapodna.hr.

Благодарение на неговите детоксикациски и антибактериски својства, лимонот е природен прочистувач на воздухот и го подобрува квалитетот на воздухот. Неговиот мирис го смирува нервниот систем и помага да се намали чувството на стрес, како и проблемите со затнат нос.

Покрај тоа, вдишувањето на мирисот на лимон додека спиете може да ја намали болката, како што се главоболките и ревматоидниот артритис, а познати се и неговите својства за регулирање на циркулацијата и намалување на крвниот притисок, што е и научно докажано.

Сите овие се добри причини зошто дефинитивно треба да се обидете да ставите лимон до креветот пред да одите во кревет. Едноставно исечете го лимонот на четвртинки по должина, ставете го на чинија или во сад и ставете го до вашиот кревет и уживајте во благодетите на мирисот на ова моќно овошје.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО