Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

Уште два споени викенди до крајот на годината

-Реклама-

До крајот на годината остануваат уште три неработни дена, од кои едниот е токму денес, додека другиот е споен викенд кога ќе одмараме три дена и тоа на 23 октомври, а по него следува уште еден споен викенд, односно 8 декември (петок).

Реклама

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови се:

-Реклама-

За сите граѓани на РСМ

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 ноември (среда), Празникот на сите светци,

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

-Реклама-

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Уште два споени викенди до крајот на годината

Реклама

До крајот на годината остануваат уште три неработни дена, од кои едниот е токму денес, додека другиот е споен викенд кога ќе одмараме три дена и тоа на 23 октомври, а по него следува уште еден споен викенд, односно 8 декември (петок).

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови се:

За сите граѓани на РСМ

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 ноември (среда), Празникот на сите светци,

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО