Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Бидете внимателни: Посебен сообраќаен режим денес во Скопје

-Реклама-

Министерството за внатрешни работи информира јавноста дека поради симулациска вежба во итна ситуација – земјотрес, насловена „Хуманитарен одговор 2023“, која во организација на Црвен крст на РСМ и под покровителство на Претседателот на државата ќе се одржи во Градски парк Скопје денеска од 9 до 14 часот ќе бидат затворени за сообраќај неколку булевари.

Реклама

За сообраќај ќе бидат затворени бул.„Илинден“ од крстосница со бул. „Св. Климент Охридски“ до крстосница со ул.„Франклин Рузвелт“ и од крстосница со ул.„Бледски договор“ до крстосница со ул.„Никола Тесла“, ул.„Наум Наумовски Борче“, во продолжение ул.„Јордан Хаџиконстантинов-Џинот“ до крстосница со ул.„Ленинова“ (ул.„Аминта Трети)“, ул.„Ристо Шишков“ од крстосница со ул.„Наум Наумовски Борче“ до крстосница со ул.„Ленинова“, сообраќајниците околу Градски стадион „Тодор Проески“ и бул.„8 Септември“ од крстосница со бул.„Илинден“ до сервисна улица за влез во хотел „Александар палас“.

-Реклама-

– Од тие причини, Единицата за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај, при што сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници. МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници, информираат од МВР.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Бидете внимателни: Посебен сообраќаен режим денес во Скопје

-Реклама-

Министерството за внатрешни работи информира јавноста дека поради симулациска вежба во итна ситуација – земјотрес, насловена „Хуманитарен одговор 2023“, која во организација на Црвен крст на РСМ и под покровителство на Претседателот на државата ќе се одржи во Градски парк Скопје денеска од 9 до 14 часот ќе бидат затворени за сообраќај неколку булевари.

Реклама

За сообраќај ќе бидат затворени бул.„Илинден“ од крстосница со бул. „Св. Климент Охридски“ до крстосница со ул.„Франклин Рузвелт“ и од крстосница со ул.„Бледски договор“ до крстосница со ул.„Никола Тесла“, ул.„Наум Наумовски Борче“, во продолжение ул.„Јордан Хаџиконстантинов-Џинот“ до крстосница со ул.„Ленинова“ (ул.„Аминта Трети)“, ул.„Ристо Шишков“ од крстосница со ул.„Наум Наумовски Борче“ до крстосница со ул.„Ленинова“, сообраќајниците околу Градски стадион „Тодор Проески“ и бул.„8 Септември“ од крстосница со бул.„Илинден“ до сервисна улица за влез во хотел „Александар палас“.

– Од тие причини, Единицата за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај, при што сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници. МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници, информираат од МВР.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО