Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Ладните денови пристигнаа: Мајстор за парно греење открива трик како да заштедите пари!

-Реклама-

Студеното време веќе пристигна, а многумина се во дилема дали да го вклучат парното или не. Високите трошоци се една од причините за дилемата, па затоа е важно да се преземат сите можни чекори за сметките да бидат што пониски. Експертот за котли и греење Тајрон Екрем откри паметен трик кој може да ви заштеди пари. Се што ви треба е тоалетна хартија.

Реклама

„Ако не сте сигурни од каде доаѓа промајата во вашиот дом, постои трик што можете да го пробате со тоалетна хартија“, рече тој, истакнувајќи дека треба да помогне да се одреди на кои области треба да работите за да се обидете да го запрете ладниот воздух.
„Земете две ролни од која било тоалетна хартија и отстранете еден слој за да имате само еден тенок лист. Држете го нежно околу прозорецот или вратата. Провевот или ќе ја вшмукува тоалетната хартија или, ако доаѓа одвнатре, ќе издувај ја тоалетната хартија од рака“, рече тој.

-Реклама-

„Ова е стар трик кој е неверојатно ефикасен и целосно безбеден. Можете да го користите насекаде низ вашиот дом, што ќе ви помогне да одредите на кои области треба да им дадете приоритет за заштита од провев, а со тоа и студ. Само погрижете се да ги затворите сите претходно прозорците и вратите и исклучете ги сите апарати што можат да предизвикаат провев“, истакна Тајрон.

-Реклама-

Откако ќе одредите од каде доаѓа нацртот, Тајрон препорачува да се залепи самолеплива трака во отворите околу прозорците и вратите. „Тоа може да го спречи влегувањето на студениот воздух“, рече тој. Според Energy Saving Trust, ова може да ви заштеди повеќе од 50 евра годишно на сметките за греење. „Кога станува збор за правилно загревање на вашиот дом, провевот може да биде многу проблематичен. Ова е навистина лесен начин да заштедите пари на вашите сметки“, рече Тајрон.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Ладните денови пристигнаа: Мајстор за парно греење открива трик како да заштедите пари!

-Реклама-

Студеното време веќе пристигна, а многумина се во дилема дали да го вклучат парното или не. Високите трошоци се една од причините за дилемата, па затоа е важно да се преземат сите можни чекори за сметките да бидат што пониски. Експертот за котли и греење Тајрон Екрем откри паметен трик кој може да ви заштеди пари. Се што ви треба е тоалетна хартија.

Реклама

„Ако не сте сигурни од каде доаѓа промајата во вашиот дом, постои трик што можете да го пробате со тоалетна хартија“, рече тој, истакнувајќи дека треба да помогне да се одреди на кои области треба да работите за да се обидете да го запрете ладниот воздух.
„Земете две ролни од која било тоалетна хартија и отстранете еден слој за да имате само еден тенок лист. Држете го нежно околу прозорецот или вратата. Провевот или ќе ја вшмукува тоалетната хартија или, ако доаѓа одвнатре, ќе издувај ја тоалетната хартија од рака“, рече тој.

„Ова е стар трик кој е неверојатно ефикасен и целосно безбеден. Можете да го користите насекаде низ вашиот дом, што ќе ви помогне да одредите на кои области треба да им дадете приоритет за заштита од провев, а со тоа и студ. Само погрижете се да ги затворите сите претходно прозорците и вратите и исклучете ги сите апарати што можат да предизвикаат провев“, истакна Тајрон.

Откако ќе одредите од каде доаѓа нацртот, Тајрон препорачува да се залепи самолеплива трака во отворите околу прозорците и вратите. „Тоа може да го спречи влегувањето на студениот воздух“, рече тој. Според Energy Saving Trust, ова може да ви заштеди повеќе од 50 евра годишно на сметките за греење. „Кога станува збор за правилно загревање на вашиот дом, провевот може да биде многу проблематичен. Ова е навистина лесен начин да заштедите пари на вашите сметки“, рече Тајрон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО