Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

(ВИДЕО) Паника во Скопје: Голем број повредени и ранети, врисоци, пожар и земјотрес – дел од сценариото на Црвениот Крст во симулациската вежба за земјотрес Хуманитарен одговор 2023

-Реклама-

Со симулација на прва помош при итна ситуација – земјотрес, Црвениот крст вчера кај Градски Парк во Скопје ја одржа вежбата „Хуманитарен одговор 2023“.

Реклама

Целта на вежбата е да се претстават капацитетите, можностите и подготвеноста на Црвениот крст на Македонија.

-Реклама-

Претседателот Стево Пендаровски во обраќањето истакна дека ова вежба ги покажа сите позитивни страни од партнерството меѓу државните институции и граѓанските организации, како и интерсекторската поврзаност и меѓуинституционалната соработка.

-Токму како настани како денешниот се отвора простор за унапредување на координацијата и на комуникацијата како клучни аспекти во системот на кризниот менаџмент, посочи Пендаровски.

 

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) Паника во Скопје: Голем број повредени и ранети, врисоци, пожар и земјотрес – дел од сценариото на Црвениот Крст во симулациската вежба за земјотрес Хуманитарен одговор 2023

Реклама

Со симулација на прва помош при итна ситуација – земјотрес, Црвениот крст вчера кај Градски Парк во Скопје ја одржа вежбата „Хуманитарен одговор 2023“.

Целта на вежбата е да се претстават капацитетите, можностите и подготвеноста на Црвениот крст на Македонија.

Претседателот Стево Пендаровски во обраќањето истакна дека ова вежба ги покажа сите позитивни страни од партнерството меѓу државните институции и граѓанските организации, како и интерсекторската поврзаност и меѓуинституционалната соработка.

-Токму како настани како денешниот се отвора простор за унапредување на координацијата и на комуникацијата како клучни аспекти во системот на кризниот менаџмент, посочи Пендаровски.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО