Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Додадете го ова кога перете бели алишта, ќе бидат како да се купени од продавница

-Реклама-

Наместо да давате пари за скапи избелувачи за алишта, влезете во кујната и решете го проблемот за малку пари.

Реклама

Ставете ¼ или ½ лимонов сок во дозерот за перење во машината и потемните бели ткаенини кои го загубиле сјајот повторно ќе бидат блескави.

-Реклама-

Знаете ли на која температура треба да перете алишта за да ги заштитите од молци?

-Реклама-

Неодамнешно истражување во Велика Британија покажало дека се повеќе луѓе се соочуваат со проблем со молци кои ги уништуваат нивните омилени парчиња облека.

Кога се спровела студијата било откриено дека најголем дел од испитаниците алиштата ги переле на температура до 30 степени.

Можеби изгледа чудно, но истражувачите сметаат дека перењето на пониска температура не ги уништува молците, па затоа доколку се соочувате со ваков проблем, ние ќе ве советуваме што да превземете.

1. Валканата облека никогаш не ја враќајте назад во гардероберот, особено во летниот период, бидејќи молците лесно се лепат на мокри и испотени парчиња.

2. Проврувајте ги темните места кои се идеални за собирање на молци, односно зад мебелот, под него, под креветите итн.

3. Тука се надоврзува и редовното чистење на оние површини од домот кои се потешко пристапни.

4. И за крај, за облека која не бара перење на ниска температура, се препорачува перење на температура над 40 степени.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Додадете го ова кога перете бели алишта, ќе бидат како да се купени од продавница

-Реклама-

Наместо да давате пари за скапи избелувачи за алишта, влезете во кујната и решете го проблемот за малку пари.

Реклама

Ставете ¼ или ½ лимонов сок во дозерот за перење во машината и потемните бели ткаенини кои го загубиле сјајот повторно ќе бидат блескави.

Знаете ли на која температура треба да перете алишта за да ги заштитите од молци?

Неодамнешно истражување во Велика Британија покажало дека се повеќе луѓе се соочуваат со проблем со молци кои ги уништуваат нивните омилени парчиња облека.

Кога се спровела студијата било откриено дека најголем дел од испитаниците алиштата ги переле на температура до 30 степени.

Можеби изгледа чудно, но истражувачите сметаат дека перењето на пониска температура не ги уништува молците, па затоа доколку се соочувате со ваков проблем, ние ќе ве советуваме што да превземете.

1. Валканата облека никогаш не ја враќајте назад во гардероберот, особено во летниот период, бидејќи молците лесно се лепат на мокри и испотени парчиња.

2. Проврувајте ги темните места кои се идеални за собирање на молци, односно зад мебелот, под него, под креветите итн.

3. Тука се надоврзува и редовното чистење на оние површини од домот кои се потешко пристапни.

4. И за крај, за облека која не бара перење на ниска температура, се препорачува перење на температура над 40 степени.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО