Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Дали ги паметите? 20 работи од минатото кои денешните деца никогаш нема да ги разберат и искусат

-Реклама-

Интернетот замени сè за денешните деца: ТВ, мапи, радио, итн. Целиот свет е во нивни раце! Постојат многу ситници за кои современите тинејџери дури и не знаеја, а постарите генерации мораа да се занимаваат со тоа секој ден.

Реклама

Денес е толку лесно да гледате филм преку Интернет, да нарачувате храна преку телефон и да прегледувате неколку илјади фотографии во дигитална архива. Не толку одамна, овие и десетици други едноставни активности дури и не беа дискутирани.

-Реклама-

-Реклама-

Погледнете кои тешкотии порано беа доста чести, а денешните тинејџери едноставно не ги познаваат. Можеби и вие сте искусиле нешто од ова? Или дури и сè?

Времето минува немилосрдно и многу постари генерации се сеќаваат на не толку развиената технологија и претходниците на некои од денешните достигнувања, тие предизвикуваат чувство на носталгија.

Факт е дека дури и денес, некои не можат да се навикнат на придобивките што ги носи современиот начин на живот и упорно прибегнуваат кон конзервативни и традиционални методи на живеење.

Бујна фризура денес може да се направи за кратко време, но погледнете фотографија од 80-тите: она што нашите мајки го направија со косата е навистина импресивно! Еден куп пеглање и многу лакови за коса – за бујна фризура требаше време и трпеливост.

Помладата генерација никогаш нема да разбере дека чекањето на телефонски повик има свои привлечности, во време кога не се ни сомневаше дека СМС ќе ја замени вербалната комуникација.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Дали ги паметите? 20 работи од минатото кои денешните деца никогаш нема да ги разберат и искусат

-Реклама-

Интернетот замени сè за денешните деца: ТВ, мапи, радио, итн. Целиот свет е во нивни раце! Постојат многу ситници за кои современите тинејџери дури и не знаеја, а постарите генерации мораа да се занимаваат со тоа секој ден.

Реклама

Денес е толку лесно да гледате филм преку Интернет, да нарачувате храна преку телефон и да прегледувате неколку илјади фотографии во дигитална архива. Не толку одамна, овие и десетици други едноставни активности дури и не беа дискутирани.

Погледнете кои тешкотии порано беа доста чести, а денешните тинејџери едноставно не ги познаваат. Можеби и вие сте искусиле нешто од ова? Или дури и сè?

Времето минува немилосрдно и многу постари генерации се сеќаваат на не толку развиената технологија и претходниците на некои од денешните достигнувања, тие предизвикуваат чувство на носталгија.

Факт е дека дури и денес, некои не можат да се навикнат на придобивките што ги носи современиот начин на живот и упорно прибегнуваат кон конзервативни и традиционални методи на живеење.

Бујна фризура денес може да се направи за кратко време, но погледнете фотографија од 80-тите: она што нашите мајки го направија со косата е навистина импресивно! Еден куп пеглање и многу лакови за коса – за бујна фризура требаше време и трпеливост.

Помладата генерација никогаш нема да разбере дека чекањето на телефонски повик има свои привлечности, во време кога не се ни сомневаше дека СМС ќе ја замени вербалната комуникација.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО