Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Воспитувачка во градинка сподели листа на најиритантни работи што ги прават родителите

-Реклама-

ОДЕЊЕТО во јасли или градинка не е голема промена само за детето, туку и за родителите. Иако мајките и татковците имаат напорен распоред, важно е тие да се однесуваат на одреден начин кога го носат своето дете во градинка.

Реклама

Воспитувачката Шерон Бирч за The Sun изјави: „Вработените во градинката се грижат за вашите деца и добро ги познаваат. Некои деца поминуваат повеќе време во градинка отколку дома“. Посочува и дека има некои работи кои ги нервираат воспитувачите, а родителите често ги прават.

-Реклама-

Пристигнување во пижами
Иако Бирч разбира дека понекогаш е тешко да се излезе од дома, таа истакнува дека носењето дете во пижами не е добра навика и не придонесува за самодоверба. Оваа забелешка се однесува и на децата и на родителите.

-Реклама-

Не носење резервна облека
Според Шерон, детето секогаш треба да има комплет резервна облека во плакарот. Во градинките децата си играат, сликаат, поминуваат време во кал и песок и излегуваат на секакви временски услови, па им треба облека во која воспитувачките ќе можат да ги пресоблечат кога ќе се извалкаат.

Одложување и задржување
„Една од најсрамните работи што родителите можат да ја направат е да ги задржат во дневен престој откако ќе го доведат своето дете. Анксиозноста од одвојување е нормален дел од развојот на детето. Но, ако вашето дете оди во градинка, мора да заминете“, истакна таа.

Таа ги советува родителите да им нагласат на своите деца дека ги очекуваат пријатели и возбудливи активности и дека ќе се вратат.

„Важно е да останете позитивни, цврсти и убедливи“, забележува таа.

Озборувања
Бирч вели дека има родители кои доаѓаат во градинка и го озборуваат персоналот или другите родители.

„Ние сме сочувствителни, чувствителни и со разбирање. Можеме да помогнеме. Но, нема да озборуваме“, посочува Бирч.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Воспитувачка во градинка сподели листа на најиритантни работи што ги прават родителите

-Реклама-

ОДЕЊЕТО во јасли или градинка не е голема промена само за детето, туку и за родителите. Иако мајките и татковците имаат напорен распоред, важно е тие да се однесуваат на одреден начин кога го носат своето дете во градинка.

Реклама

Воспитувачката Шерон Бирч за The Sun изјави: „Вработените во градинката се грижат за вашите деца и добро ги познаваат. Некои деца поминуваат повеќе време во градинка отколку дома“. Посочува и дека има некои работи кои ги нервираат воспитувачите, а родителите често ги прават.

Пристигнување во пижами
Иако Бирч разбира дека понекогаш е тешко да се излезе од дома, таа истакнува дека носењето дете во пижами не е добра навика и не придонесува за самодоверба. Оваа забелешка се однесува и на децата и на родителите.

Не носење резервна облека
Според Шерон, детето секогаш треба да има комплет резервна облека во плакарот. Во градинките децата си играат, сликаат, поминуваат време во кал и песок и излегуваат на секакви временски услови, па им треба облека во која воспитувачките ќе можат да ги пресоблечат кога ќе се извалкаат.

Одложување и задржување
„Една од најсрамните работи што родителите можат да ја направат е да ги задржат во дневен престој откако ќе го доведат своето дете. Анксиозноста од одвојување е нормален дел од развојот на детето. Но, ако вашето дете оди во градинка, мора да заминете“, истакна таа.

Таа ги советува родителите да им нагласат на своите деца дека ги очекуваат пријатели и возбудливи активности и дека ќе се вратат.

„Важно е да останете позитивни, цврсти и убедливи“, забележува таа.

Озборувања
Бирч вели дека има родители кои доаѓаат во градинка и го озборуваат персоналот или другите родители.

„Ние сме сочувствителни, чувствителни и со разбирање. Можеме да помогнеме. Но, нема да озборуваме“, посочува Бирч.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО