Monday, April 15, 2024
27.8 C
Skopje

Македонците конечно ќе уживаат во најкремавото италијанско еспресо

-Реклама-

Најкремавото италијанско еспресо кое ќе ги задоволи вкусовите дури и на најпребирливи љубители на кафето – Маркафе конечно пристигна во Македонија.

Реклама

-Реклама-

Премиум кафето „Крема бар Супер“ од Маркафе е совршен избор за љубителите на вистинско италијанско еспресо, мешавина дизајнирана да го даде целиот ароматичен мирис на индиска Арабика во комбинација со целото тело и интензивните и одлучувачки вкусови на Робуста.

-Реклама-

Мешавината е збогатена со вешто средно печење на идеална температура, а потоа воздушно ладење со цел да се зачуваат аромите непроменети и да се ослободат сите квалитети на секое зрно кафе.

Маркафе е совршено кремаво еспресо кое може да го најдете во ресторанот Пелистер на плоштад „Македонија“ во Скопје, слаткарниците Шарлота, како и најдобрите премиум локали (кафулиња, елитни ресторани…) насекаде низ нашата држава.

Инаку, приказната за Маркафе започнува во 1942 година, од идеја на г-дин Силвесто Маркоци, човек со претприемачки дух и страст за својата работа која преминува во семеен бизнис кој брзо ја освојува Италија, а подоцна и целиот свет. 2023 година е годината во која кафето конечно пристигнува во Македонија и се служи во најдобрите локали.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Македонците конечно ќе уживаат во најкремавото италијанско еспресо

Реклама

Најкремавото италијанско еспресо кое ќе ги задоволи вкусовите дури и на најпребирливи љубители на кафето – Маркафе конечно пристигна во Македонија.

Премиум кафето „Крема бар Супер“ од Маркафе е совршен избор за љубителите на вистинско италијанско еспресо, мешавина дизајнирана да го даде целиот ароматичен мирис на индиска Арабика во комбинација со целото тело и интензивните и одлучувачки вкусови на Робуста.

Мешавината е збогатена со вешто средно печење на идеална температура, а потоа воздушно ладење со цел да се зачуваат аромите непроменети и да се ослободат сите квалитети на секое зрно кафе.

Маркафе е совршено кремаво еспресо кое може да го најдете во ресторанот Пелистер на плоштад „Македонија“ во Скопје, слаткарниците Шарлота, како и најдобрите премиум локали (кафулиња, елитни ресторани…) насекаде низ нашата држава.

Инаку, приказната за Маркафе започнува во 1942 година, од идеја на г-дин Силвесто Маркоци, човек со претприемачки дух и страст за својата работа која преминува во семеен бизнис кој брзо ја освојува Италија, а подоцна и целиот свет. 2023 година е годината во која кафето конечно пристигнува во Македонија и се служи во најдобрите локали.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО