Friday, April 19, 2024
12.8 C
Skopje

Дали знаете за што служи синиот дел од гумата? Не е за бришење траги од хемиско пенкало

-Реклама-

Сите се обидовме и никој не успеа.

Реклама

Цел живот мислевме дека синиот дел на гумата има за цел да ги избрише трагите направени со хемиско пенкало, но ова тврдење не беше ефективно во пракса.

-Реклама-

Синиот крај на гумата всушност е наменет за бришење на траги од графитни моливи од потешки и подебели видови хартија или темни ознаки.

-Реклама-

Помекиот крај (црвено/портокалова) е корисен за лесни типови хартија што би ги уништила тврдите зрнца, како и за прецизно бришење, како што е отстранување на светло заскитан белег меѓу темните траги.

На погрубата уметничка хартија, трагите од молив тешко се отстрануваат. Синиот крај на гумата е поостар и не се собира кога се користи на погруба хартија.

По ова откритие, конечно ја решивме мистеријата што не мачеше цело детство.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Дали знаете за што служи синиот дел од гумата? Не е за бришење траги од хемиско пенкало

Реклама

Сите се обидовме и никој не успеа.

Цел живот мислевме дека синиот дел на гумата има за цел да ги избрише трагите направени со хемиско пенкало, но ова тврдење не беше ефективно во пракса.

Синиот крај на гумата всушност е наменет за бришење на траги од графитни моливи од потешки и подебели видови хартија или темни ознаки.

Помекиот крај (црвено/портокалова) е корисен за лесни типови хартија што би ги уништила тврдите зрнца, како и за прецизно бришење, како што е отстранување на светло заскитан белег меѓу темните траги.

На погрубата уметничка хартија, трагите од молив тешко се отстрануваат. Синиот крај на гумата е поостар и не се собира кога се користи на погруба хартија.

По ова откритие, конечно ја решивме мистеријата што не мачеше цело детство.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО