Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

Попоски со месечна временска прогноза за ноември

-Реклама-

Нашите стари знаат дека во минатото, Ноември месец бил студен и снежен, снег паѓало уште од Митровден ( 8 Ноември).

Реклама

Оваа година Ноември месец кај нас ќе биде потопол за 2 до 3 степени, што не е и малку, што значи дека токму овој месец кај нас, но и во целиот регион ќе ни донесе топли денови и натпросечно високи температури на воздухот, како и јужно воздушно струење. Врнежите би требало да бидат околу просекот, со нешто повеќе врнежи во посеверните предели од Балканскиот Полуостров.

-Реклама-

Сепак да напоменеме дека и покрај ова не мора да значи дека нема да имаме периоди со постудено време. Секако во Ноември го очекуваме и првиот поизразен студен бран од север, особено кон крајот на месецот, и истиот може да донесе и снег.

Се на се ќе имаме температури кои ќе надминуваат 20 степени, особено во најтоплите централни и југоисточни предели од државава.

Ако вака останат работите, минусни утрински температури и мраз кај нас не се очекуваат во првата половина од месец Ноември. Сепак ќе растат условите за појава на магла по котлините и речните долини.

Едно да знаат граѓаните, а тоа е додека над Атлантикот се создаваат силни циклони и поле на многу низок воздушен притисок, кај нас нема најава за зимско сценарио.
За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Попоски со месечна временска прогноза за ноември

Реклама

Нашите стари знаат дека во минатото, Ноември месец бил студен и снежен, снег паѓало уште од Митровден ( 8 Ноември).

Оваа година Ноември месец кај нас ќе биде потопол за 2 до 3 степени, што не е и малку, што значи дека токму овој месец кај нас, но и во целиот регион ќе ни донесе топли денови и натпросечно високи температури на воздухот, како и јужно воздушно струење. Врнежите би требало да бидат околу просекот, со нешто повеќе врнежи во посеверните предели од Балканскиот Полуостров.

Сепак да напоменеме дека и покрај ова не мора да значи дека нема да имаме периоди со постудено време. Секако во Ноември го очекуваме и првиот поизразен студен бран од север, особено кон крајот на месецот, и истиот може да донесе и снег.

Се на се ќе имаме температури кои ќе надминуваат 20 степени, особено во најтоплите централни и југоисточни предели од државава.

Ако вака останат работите, минусни утрински температури и мраз кај нас не се очекуваат во првата половина од месец Ноември. Сепак ќе растат условите за појава на магла по котлините и речните долини.

Едно да знаат граѓаните, а тоа е додека над Атлантикот се создаваат силни циклони и поле на многу низок воздушен притисок, кај нас нема најава за зимско сценарио.
За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО