Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

Момчето монструм Коста К. ги шокираше инспекторите и вработените во болницата – еве што побарал од нив!

-Реклама-

Момчето монструм Коста К.(14) продолжува да ги шокира инспекторите кои го чуваат како и вработените во Клиниката за неврологија и психијатрија за деца и младинци во Белград, каде што беше сместен по масакрот во основното училиште „Владислав Рибникар“.

Реклама

Како да не убил девет школски другари и училишен чувар Драган Влаховиќ, си замислува дека ништо не може да му се случи, дека нема казна и дека ќе го продолжи животот како и останатите негови врсници на слобода.

-Реклама-

Порталот република.рс неофицијално дознава дека тој ги прашал инспекторите кои 24 часа се грижат за него кога ќе го пуштат дома за да организираат дочек за Новата година.

-Реклама-

– Некако луто им кажа дека му треба време да набави украси, елка, да се среди и купи подароци, како и да го украси станот. Рече дека за тоа му требаат десет дена и дека за сето тоа „не смее“ да губи време по 15 декември. Тој рече дека никогаш не треба да го пуштат да си оди дома по тој датум, „бидејќи нема да има време да направи се што планирал“. Дури и инспекторите, кои добро го познаваа и веќе беа навикнати на неговите испади, останаа изненадени – вели информиран извор од болницата.

Очигледно, момчето-убиец, кога му било дозволено да ги следи часовите преку Интернет, сфатил дека тоа значи дека се враќа во „нормалниот живот“ и дека наскоро ќе биде пуштен дома од болница. Освен што веќе побара да му се дозволи да се натпреварува по предметите во кои досега се натпреварувал, сега бара да се забрза тоа замислено враќање, а Новата година е згоден повод за тоа.

– Психијатрите ќе го кажат својот збор за него кога ќе завршат со вештачењето. Но, и без тоа, јасно е дека тој не е во допир со реалноста и дека неговата слика за злото што го направил е искривена. Оттука и таквите барања – објаснува психологот.

Убиецот на момчињата Коста К.(13) пред шест месеци вооружен влегол во ОУ „Владислав Рибникар“ во Врачар и со истрели од огнено оружје уби девет негови врсници и училишни чувари. Веднаш по злосторството, уапсен е неговиот татко Владимир Кецмановиќ, кој се сомничи дека необезбедено го оставил оружјето со кое е извршено делото, а против неговата мајка е покрената истрага.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Момчето монструм Коста К. ги шокираше инспекторите и вработените во болницата – еве што побарал од нив!

-Реклама-

Момчето монструм Коста К.(14) продолжува да ги шокира инспекторите кои го чуваат како и вработените во Клиниката за неврологија и психијатрија за деца и младинци во Белград, каде што беше сместен по масакрот во основното училиште „Владислав Рибникар“.

Реклама

Како да не убил девет школски другари и училишен чувар Драган Влаховиќ, си замислува дека ништо не може да му се случи, дека нема казна и дека ќе го продолжи животот како и останатите негови врсници на слобода.

Порталот република.рс неофицијално дознава дека тој ги прашал инспекторите кои 24 часа се грижат за него кога ќе го пуштат дома за да организираат дочек за Новата година.

– Некако луто им кажа дека му треба време да набави украси, елка, да се среди и купи подароци, како и да го украси станот. Рече дека за тоа му требаат десет дена и дека за сето тоа „не смее“ да губи време по 15 декември. Тој рече дека никогаш не треба да го пуштат да си оди дома по тој датум, „бидејќи нема да има време да направи се што планирал“. Дури и инспекторите, кои добро го познаваа и веќе беа навикнати на неговите испади, останаа изненадени – вели информиран извор од болницата.

Очигледно, момчето-убиец, кога му било дозволено да ги следи часовите преку Интернет, сфатил дека тоа значи дека се враќа во „нормалниот живот“ и дека наскоро ќе биде пуштен дома од болница. Освен што веќе побара да му се дозволи да се натпреварува по предметите во кои досега се натпреварувал, сега бара да се забрза тоа замислено враќање, а Новата година е згоден повод за тоа.

– Психијатрите ќе го кажат својот збор за него кога ќе завршат со вештачењето. Но, и без тоа, јасно е дека тој не е во допир со реалноста и дека неговата слика за злото што го направил е искривена. Оттука и таквите барања – објаснува психологот.

Убиецот на момчињата Коста К.(13) пред шест месеци вооружен влегол во ОУ „Владислав Рибникар“ во Врачар и со истрели од огнено оружје уби девет негови врсници и училишни чувари. Веднаш по злосторството, уапсен е неговиот татко Владимир Кецмановиќ, кој се сомничи дека необезбедено го оставил оружјето со кое е извршено делото, а против неговата мајка е покрената истрага.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО