Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

ОД УБИСТВОТО НА АРКАН СТОИ НА ИСТО МЕСТО! Со него отиде да ја земе Цеца, а еве зошто никој не може да го продаде 23 години стариот автомобил!

-Реклама-

Џипот на Жељко Ражнатовиќ Аркан точно 23 години е паркиран пред семејната куќа на Автокоманда, каде живее неговата вдовица Светлана Ражнатовиќ со децата, сестрата Лидија Оцокољиќ и нејзиното семејство.

Реклама

Блиндираниот автомобил се уште е предмет на оставинска постапка и затоа не може да се продава цела оваа година. Поранешниот бизнисмен и водач на паравоени формации го искористи ова возило за да ја земе најголемата балканска музичка ѕвезда кога ја изнесе од нејзиниот семеен дом во Житораѓа и ја донесе во Белград на денот на нејзината венчавка во 1995 година. Според зборовите на близок пријател, овој џип му бил омиленото превозно средство.

-Реклама-

-Реклама-

– Жељко, иако не е со нас повеќе од две децении, е вечен извор на фасцинација. До денес се зборува за него и има спротивставени мислења за неговиот живот пред смртта, но и сега има работи кои се спорни. Веднаш спроти куќата се наоѓа паркингот каде се наоѓа ова возило. Таму бил донесен откако полицијата извршила детален преглед во 2000 година, кога бил убиен во хотел во Нов Белград. Оттогаш возилото не се поместило. Можам да ви кажам дека уживаше во возењето во него. Џипот е блиндиран, а како што гледате обичното стакло е испукано од стоење, иако можеби некој намерно го скршил. Во близина е стадионот Црвена звезда, има многу навивачи, па кој знае – вели пријател на семејството Ражнатовиќ.

Инаку, и до ден денес е мистерија што се случило со богатството на Жељко Ражнатовиќ Аркан и во чии раце тоа завршило. По неговата смрт бил отворен тестамент кој го напишал во присуство на двајца пријатели и оставил недвижен имот на децата кои ги имал од четири различни сопруги. Поведена е и оставинска постапка, а постапката до денес не е завршена. Покрај личниот имот, во оставинската постапка се вклучени и акциите на голема градежна компанија, за што медиумите веќе пишуваа. Вдовицата на Ражнатовиќ, Светлана, на рочиштето во 2018 година потврди дека имотот од оставинската постапка се уште се чека. – Спорот за наследството се уште трае, не е завршен ниту по повеќе од 12 години – изјави тогаш пејачката.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ОД УБИСТВОТО НА АРКАН СТОИ НА ИСТО МЕСТО! Со него отиде да ја земе Цеца, а еве зошто никој не може да го продаде 23 години стариот автомобил!

-Реклама-

Џипот на Жељко Ражнатовиќ Аркан точно 23 години е паркиран пред семејната куќа на Автокоманда, каде живее неговата вдовица Светлана Ражнатовиќ со децата, сестрата Лидија Оцокољиќ и нејзиното семејство.

Реклама

Блиндираниот автомобил се уште е предмет на оставинска постапка и затоа не може да се продава цела оваа година. Поранешниот бизнисмен и водач на паравоени формации го искористи ова возило за да ја земе најголемата балканска музичка ѕвезда кога ја изнесе од нејзиниот семеен дом во Житораѓа и ја донесе во Белград на денот на нејзината венчавка во 1995 година. Според зборовите на близок пријател, овој џип му бил омиленото превозно средство.

– Жељко, иако не е со нас повеќе од две децении, е вечен извор на фасцинација. До денес се зборува за него и има спротивставени мислења за неговиот живот пред смртта, но и сега има работи кои се спорни. Веднаш спроти куќата се наоѓа паркингот каде се наоѓа ова возило. Таму бил донесен откако полицијата извршила детален преглед во 2000 година, кога бил убиен во хотел во Нов Белград. Оттогаш возилото не се поместило. Можам да ви кажам дека уживаше во возењето во него. Џипот е блиндиран, а како што гледате обичното стакло е испукано од стоење, иако можеби некој намерно го скршил. Во близина е стадионот Црвена звезда, има многу навивачи, па кој знае – вели пријател на семејството Ражнатовиќ.

Инаку, и до ден денес е мистерија што се случило со богатството на Жељко Ражнатовиќ Аркан и во чии раце тоа завршило. По неговата смрт бил отворен тестамент кој го напишал во присуство на двајца пријатели и оставил недвижен имот на децата кои ги имал од четири различни сопруги. Поведена е и оставинска постапка, а постапката до денес не е завршена. Покрај личниот имот, во оставинската постапка се вклучени и акциите на голема градежна компанија, за што медиумите веќе пишуваа. Вдовицата на Ражнатовиќ, Светлана, на рочиштето во 2018 година потврди дека имотот од оставинската постапка се уште се чека. – Спорот за наследството се уште трае, не е завршен ниту по повеќе од 12 години – изјави тогаш пејачката.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО