Tuesday, April 16, 2024
27.8 C
Skopje

(ВИДЕО) Лука, младо момче со даунов синдром му се оствари желбата да биде полицаец – за среќа е потребно малку!

-Реклама-

Велат дека ако нешто посакаш ќе ти се оствари. Доказ за тоа е Лука Багариќ, млад човек со Даунов синдром кој со години има само една желба, а тоа е да носи сина униформа. Посакувано, исполнето и во полициска станица во Пула.

Реклама

Лука Багариќ, млад човек со Даунов синдром, со години има само една желба, а тоа е да носи сина униформа. Посакувано – исполнето, а во полициската станица во Пула. Полицајците станаа колеги на Лука на еден ден, но со работата доаѓаат и задачи.

-Реклама-

„Се надеваме дека за време на денешните патроли ќе се завршат сите работни места барем во една тесна област“, ​​изјави Ален Клабот, раководител на Истарската ПУ, за новинарката на ТВ „Дневник Нова“, Лина Долар.

-Реклама-

Лука ја изврши првата контрола на пазарот во Пула. Од случаен минувач побарал лична карта, која ја проверил во полициската станица во Пула. И се беше во ред. И токму тоа ни кажува неговата сестра, Лука сонува уште од раѓање. Исполнувањето на таа желба е исполнување на неговите соништа, вели тој. Дури и да беше само еден ден.

Извор: index.hr

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) Лука, младо момче со даунов синдром му се оствари желбата да биде полицаец – за среќа е потребно малку!

Реклама

Велат дека ако нешто посакаш ќе ти се оствари. Доказ за тоа е Лука Багариќ, млад човек со Даунов синдром кој со години има само една желба, а тоа е да носи сина униформа. Посакувано, исполнето и во полициска станица во Пула.

Лука Багариќ, млад човек со Даунов синдром, со години има само една желба, а тоа е да носи сина униформа. Посакувано – исполнето, а во полициската станица во Пула. Полицајците станаа колеги на Лука на еден ден, но со работата доаѓаат и задачи.

„Се надеваме дека за време на денешните патроли ќе се завршат сите работни места барем во една тесна област“, ​​изјави Ален Клабот, раководител на Истарската ПУ, за новинарката на ТВ „Дневник Нова“, Лина Долар.

Лука ја изврши првата контрола на пазарот во Пула. Од случаен минувач побарал лична карта, која ја проверил во полициската станица во Пула. И се беше во ред. И токму тоа ни кажува неговата сестра, Лука сонува уште од раѓање. Исполнувањето на таа желба е исполнување на неговите соништа, вели тој. Дури и да беше само еден ден.

Извор: index.hr


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО