Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

ПОЧИНА БЕБЕТО ИНДИ: Трагичен крај на малото девојче за кое се молеше цел свет

-Реклама-

Бебето Инди Грегори, која се најде на светските насловни страници поради спорот околу нејзиното лекување, почина откако беше исклучена од апаратите за дишење.

Реклама

Осуммесечната Инди, која боледувала од неизлечива генетска митохондријална состојба, била вклучена во неколку случаи на Високиот суд и Апелациониот суд во Велика Британија.

-Реклама-

Судиите одлучија дека таа треба да умре, но минатата недела Италија се вклучи и ја направи италијанска државјанка и започна правна постапка во последен момент за да ја одведат на лекување во болница во Рим.

-Реклама-

За жал, тој обид не успеа во петокот, а на нејзините родители Дин и Клер им беше кажано дека ќе ја исклучат од паратите.

Инди беше пренесена од медицинскиот центар на кралицата во Нотингем во болница каде што почина во раните утрински часови во понеделникот.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ПОЧИНА БЕБЕТО ИНДИ: Трагичен крај на малото девојче за кое се молеше цел свет

-Реклама-

Бебето Инди Грегори, која се најде на светските насловни страници поради спорот околу нејзиното лекување, почина откако беше исклучена од апаратите за дишење.

Реклама

Осуммесечната Инди, која боледувала од неизлечива генетска митохондријална состојба, била вклучена во неколку случаи на Високиот суд и Апелациониот суд во Велика Британија.

Судиите одлучија дека таа треба да умре, но минатата недела Италија се вклучи и ја направи италијанска државјанка и започна правна постапка во последен момент за да ја одведат на лекување во болница во Рим.

За жал, тој обид не успеа во петокот, а на нејзините родители Дин и Клер им беше кажано дека ќе ја исклучат од паратите.

Инди беше пренесена од медицинскиот центар на кралицата во Нотингем во болница каде што почина во раните утрински часови во понеделникот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО