Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

(ВИДЕО) Апокалиптични сцени од Италија: Еруптираше највисокиот вулкан во Европа

-Реклама-

Уште една ерупција на вулканот Етна се случи на Сицилија, објави весникот „Ла Сицилија“, повикувајќи се на италијанскиот Национален институт за геофизика и вулканологија (ИНГВ).

Реклама

Како што се наведува, ерупцијата се случила во југоисточниот кратер на вулканот, а висината на еруптивната колона се проценува на околу 4.500 метри надморска височина.

-Реклама-

Сегашната фаза на ерупција на Етна не влијае на работата на аеродромот во сицилијанскиот град Катанија.

-Реклама-

Етна е највисокиот активен вулкан во Европа.

Ерупциите на Етна честопати доведуваат до потреба да се затвори воздушниот простор во областа на вулканот.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) Апокалиптични сцени од Италија: Еруптираше највисокиот вулкан во Европа

-Реклама-

Уште една ерупција на вулканот Етна се случи на Сицилија, објави весникот „Ла Сицилија“, повикувајќи се на италијанскиот Национален институт за геофизика и вулканологија (ИНГВ).

Реклама

Како што се наведува, ерупцијата се случила во југоисточниот кратер на вулканот, а висината на еруптивната колона се проценува на околу 4.500 метри надморска височина.

Сегашната фаза на ерупција на Етна не влијае на работата на аеродромот во сицилијанскиот град Катанија.

Етна е највисокиот активен вулкан во Европа.

Ерупциите на Етна честопати доведуваат до потреба да се затвори воздушниот простор во областа на вулканот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО