Sunday, May 19, 2024
17.8 C
Skopje

Почина познатиот македонски глумец Мето Јовановски

-Реклама-

Драган Спасов Дац ја сподели тажната вест на социјалните мрежи:

Реклама

Мето Јовановски се пресели во легендите.
Нека му е вечна слава. – напиша тој.

-Реклама-

Во 1971 година завршил Театарска академија во Софија, Бугарија и истата година се вработил во Драмскиот театар во Скопје.

-Реклама-

Неговата глумечка кариера започнала на сцената на Народниот театар во Штип, каде настапувал уште пред да се запише на студиите.

Оттогаш, за многу кратко време, Мето Јовановски се истакнал како еден од водечките драмски уметници во Македонија.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Почина познатиот македонски глумец Мето Јовановски

-Реклама-

Драган Спасов Дац ја сподели тажната вест на социјалните мрежи:

Реклама

Мето Јовановски се пресели во легендите.
Нека му е вечна слава. – напиша тој.

Во 1971 година завршил Театарска академија во Софија, Бугарија и истата година се вработил во Драмскиот театар во Скопје.

Неговата глумечка кариера започнала на сцената на Народниот театар во Штип, каде настапувал уште пред да се запише на студиите.

Оттогаш, за многу кратко време, Мето Јовановски се истакнал како еден од водечките драмски уметници во Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО