Monday, April 15, 2024
27.8 C
Skopje

МЕДИЦИНСКА СЕСТРАТА ОД ПЕКОЛОТ: Уби 8 новороденчиња, а сега има обожаватели:„Родителите треба да се гордеат со тебе“

-Реклама-

Медицинската сестра Луси Летби, која беше осудена на доживотен затвор за убиство на осум бебиња, има фан страна на Фејсбук.

Реклама

Таа намерно им вбризгувала воздух на бебињата, насилно ги хранела со млеко и отрула две бебиња со инсулин.

-Реклама-

Јавната група „Pervert$ unite to support Lucy Letby“ моментално брои 226 членови. Меѓу нив има и такви кои мислат дека е невина, но и оние кои се заљубени во неа.

-Реклама-

Таа моментално се жали на пресудата, а полицијата во меѓувреме отвори истрага за да утврди дали е вмешана во некоја друга сомнителна смрт во болницата каде што работела.

Групи на социјалните мрежи кои нудеа поддршка и ги фалат нејзините постапки се појавија уште пред да биде изречена конечната пресуда. Гледајќи ги профилите на членовите на групата, може да се забележи дека членовите се претежно од машки пол.

Меѓу нив има и такви кои сакаат да стапат во контакт со неа, а има и оние кои се заљубени во неа.

– Верувам дека нејзиниот случај е една од најголемите грешки на правосудниот систем во ОК. Таа е една невина дама – е еден од коментарите во споменатата група.

Некои од групите одат чекор понатаму и самите изработуваат и објавуваат честитки во кои и ги честитаат празниците, и се заблагодаруваат и праќаат бакнежи и прегратки.

„Добра девојка од добро семејство“

Со оглед на тоа што групата го привлече вниманието на британските медиуми, меѓу членовите се зборуваше дека не им пречи што нивните имиња се поврзуваат со случајот.

– Родителите на Луси треба да се гордеат со својата сакана ќерка. Таа е добра девојка од добро семејство – напишал еден фан во групата.

Психијатарката Барбара Сатини за Мирор изјави дека оваа појава, каде луѓето се фасцинирани од некој кој е осуден за страшни злосторства, нема никаква врска со неа.

– Феноменот на фан страници на социјалните мрежи кои се посветени на криминалци како Луси Летби, не е поврзан само со тие личности туку и со психата на луѓето кои се членови. Сакаат да се обидат да разберат што го натерало човекот да изврши вакво грозоморно злосторство – објасни Сатини.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

МЕДИЦИНСКА СЕСТРАТА ОД ПЕКОЛОТ: Уби 8 новороденчиња, а сега има обожаватели:„Родителите треба да се гордеат со тебе“

Реклама

Медицинската сестра Луси Летби, која беше осудена на доживотен затвор за убиство на осум бебиња, има фан страна на Фејсбук.

Таа намерно им вбризгувала воздух на бебињата, насилно ги хранела со млеко и отрула две бебиња со инсулин.

Јавната група „Pervert$ unite to support Lucy Letby“ моментално брои 226 членови. Меѓу нив има и такви кои мислат дека е невина, но и оние кои се заљубени во неа.

Таа моментално се жали на пресудата, а полицијата во меѓувреме отвори истрага за да утврди дали е вмешана во некоја друга сомнителна смрт во болницата каде што работела.

Групи на социјалните мрежи кои нудеа поддршка и ги фалат нејзините постапки се појавија уште пред да биде изречена конечната пресуда. Гледајќи ги профилите на членовите на групата, може да се забележи дека членовите се претежно од машки пол.

Меѓу нив има и такви кои сакаат да стапат во контакт со неа, а има и оние кои се заљубени во неа.

– Верувам дека нејзиниот случај е една од најголемите грешки на правосудниот систем во ОК. Таа е една невина дама – е еден од коментарите во споменатата група.

Некои од групите одат чекор понатаму и самите изработуваат и објавуваат честитки во кои и ги честитаат празниците, и се заблагодаруваат и праќаат бакнежи и прегратки.

„Добра девојка од добро семејство“

Со оглед на тоа што групата го привлече вниманието на британските медиуми, меѓу членовите се зборуваше дека не им пречи што нивните имиња се поврзуваат со случајот.

– Родителите на Луси треба да се гордеат со својата сакана ќерка. Таа е добра девојка од добро семејство – напишал еден фан во групата.

Психијатарката Барбара Сатини за Мирор изјави дека оваа појава, каде луѓето се фасцинирани од некој кој е осуден за страшни злосторства, нема никаква врска со неа.

– Феноменот на фан страници на социјалните мрежи кои се посветени на криминалци како Луси Летби, не е поврзан само со тие личности туку и со психата на луѓето кои се членови. Сакаат да се обидат да разберат што го натерало човекот да изврши вакво грозоморно злосторство – објасни Сатини.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО