Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Пет работи кои никогаш не треба да ги подарувате – носат несреќа!

-Реклама-

Ако сте решиле да им купите подароци на вашите најблиски за Нова Година, тогаш запомнете дека има работи што не се наменети за давање, па дури и носат несреќа, или така се верува.

Реклама

Според старите суеверија, следниве работи никогаш не треба да се даваат.

-Реклама-

Остри предмети

-Реклама-

Ножици, ножеви и други остри предмети како магнет привлекуваат негативна енергија. Можете да ги купите за себе, но не како подарок за другите.

Огледало

Се верува дека магијата е заробена во огледалата и затоа не треба да се купуваат како подарок. Се вели дека надарените огледала носат неволја во животот на оној што ги прима.

Часовиник

Според народното верување, ако часовникот застане, може да донесе несреќа. Најдобро би било да избегнувате да го купувате овој подарок.

Паричник

Можете да донирате паричник, но важно е да не е празен. Во тој случај, тој на кого ќе му дадете секогаш ќе има проблем со парите.

Садови

Ако сакате некому да подарите сад или чаша, ставете паричка на секоја чинија. Празните садови носат сиромаштија.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Пет работи кои никогаш не треба да ги подарувате – носат несреќа!

-Реклама-

Ако сте решиле да им купите подароци на вашите најблиски за Нова Година, тогаш запомнете дека има работи што не се наменети за давање, па дури и носат несреќа, или така се верува.

Реклама

Според старите суеверија, следниве работи никогаш не треба да се даваат.

Остри предмети

Ножици, ножеви и други остри предмети како магнет привлекуваат негативна енергија. Можете да ги купите за себе, но не како подарок за другите.

Огледало

Се верува дека магијата е заробена во огледалата и затоа не треба да се купуваат како подарок. Се вели дека надарените огледала носат неволја во животот на оној што ги прима.

Часовиник

Според народното верување, ако часовникот застане, може да донесе несреќа. Најдобро би било да избегнувате да го купувате овој подарок.

Паричник

Можете да донирате паричник, но важно е да не е празен. Во тој случај, тој на кого ќе му дадете секогаш ќе има проблем со парите.

Садови

Ако сакате некому да подарите сад или чаша, ставете паричка на секоја чинија. Празните садови носат сиромаштија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО