Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

(ФОТО) БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ: Падна дел од фасада во центарот на Скопје, имало минувачи но за среќа никој не е повреден

-Реклама-

ЦУК со соопштение: Преку Единствениот број за итни случаи 112 е пријавено дека има паднат дел фасада и можна опасност да падне уште дел во Центар, Скопје.

Реклама

Останатиот друг дел фасада, најгоре од зградата, не се знае со сигурност, но секако е потенцијална опасност за минувачите. За среќа никој не е повреден.

-Реклама-

Инаку, Регионалниот ЦУК Скопје веднаш ја извести Општина Центар за понатамошна постапка, согласно нивните оперативни процедури за вакви настани.

Настанот, согласно информациите од дежурните во Секторот за операции и координација, се случил на ул. ,,Димитрие Чуповски” кај ,,Табако Жак Мар” во близина на Министерство за правда.

Од Општина Центар има повратна информација дека се излезени на терен и доколку имотот припаѓа на физички лица тогаш тие требало да го решат овој проблем со фасадата што почнала да паѓа.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

(ФОТО) БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ: Падна дел од фасада во центарот на Скопје, имало минувачи но за среќа никој не е повреден

Реклама

ЦУК со соопштение: Преку Единствениот број за итни случаи 112 е пријавено дека има паднат дел фасада и можна опасност да падне уште дел во Центар, Скопје.

Останатиот друг дел фасада, најгоре од зградата, не се знае со сигурност, но секако е потенцијална опасност за минувачите. За среќа никој не е повреден.

Инаку, Регионалниот ЦУК Скопје веднаш ја извести Општина Центар за понатамошна постапка, согласно нивните оперативни процедури за вакви настани.

Настанот, согласно информациите од дежурните во Секторот за операции и координација, се случил на ул. ,,Димитрие Чуповски” кај ,,Табако Жак Мар” во близина на Министерство за правда.

Од Општина Центар има повратна информација дека се излезени на терен и доколку имотот припаѓа на физички лица тогаш тие требало да го решат овој проблем со фасадата што почнала да паѓа.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО