Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

„Ќе бидам терапевт“: Ова е Вук, студент со Даунов синдром кој наскоро ќе има факултетска диплома

-Реклама-

„Ќе бидам терапевт. Ќе бидам едукатор“, вели Вук, млад човек чие видео го погледнале милиони луѓе само на Тик Ток. Во тие неколку секунди, во само неколку реченици, тој успеа да ги воодушеви сите.

Реклама

На видеото, кое првично беше објавено на TikTok водителкта го прашува Вук за неговите планови во иднина.

-Реклама-

-Дали си свесен дека ако завршиш факултет, ќе бидеш еден од 4-те луѓе со Даунов синдром, кои завршиле високо образование во Европа, вели таа, на што Вук одговара:

-Реклама-

– Да! Тоа што го правам, го правам за себе, за моето семејство и за сите оние кои имаат Даунов синдром.

-Што ќе бидеш кога ќе завршиш факултет, го прашува повторно на што тој одговара:

– Ќе бидам терапевт. Ќе бидам учител. И јас ќе имам пациенти! Јас ќе бидам новиот XD што се менува овде во Србија. Со Даунов синдром.

Видеото беше споделено и на Твитер со еден од најдобрите коментари – Мило момче, ти посакувам сета среќа на светот, а сите останати пораки напишани за Вук се прекрасни и голема мотивација да ја исполни својата желба!

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

„Ќе бидам терапевт“: Ова е Вук, студент со Даунов синдром кој наскоро ќе има факултетска диплома

-Реклама-

„Ќе бидам терапевт. Ќе бидам едукатор“, вели Вук, млад човек чие видео го погледнале милиони луѓе само на Тик Ток. Во тие неколку секунди, во само неколку реченици, тој успеа да ги воодушеви сите.

Реклама

На видеото, кое првично беше објавено на TikTok водителкта го прашува Вук за неговите планови во иднина.

-Дали си свесен дека ако завршиш факултет, ќе бидеш еден од 4-те луѓе со Даунов синдром, кои завршиле високо образование во Европа, вели таа, на што Вук одговара:

– Да! Тоа што го правам, го правам за себе, за моето семејство и за сите оние кои имаат Даунов синдром.

-Што ќе бидеш кога ќе завршиш факултет, го прашува повторно на што тој одговара:

– Ќе бидам терапевт. Ќе бидам учител. И јас ќе имам пациенти! Јас ќе бидам новиот XD што се менува овде во Србија. Со Даунов синдром.

Видеото беше споделено и на Твитер со еден од најдобрите коментари – Мило момче, ти посакувам сета среќа на светот, а сите останати пораки напишани за Вук се прекрасни и голема мотивација да ја исполни својата желба!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО