Sunday, June 16, 2024
29.8 C
Skopje

(ВИДЕО) „Го прашав дали знае дека го убил мојот син“: За првпат се огласи мајка на убиеното момче во „Рибникар“

-Реклама-

Масакрот во основното училиште „Владислав Рибникар“ е настан кој остави трајни последици врз целото општество. Постапката против малолетниот сторител е во тек, но останува прашањето како ќе изгледа самиот процес со оглед на тоа што се работи за помлад малолетник.

Реклама

Сега се ближи судењето на родителите на момчето убиец кое на 3 мај уби девет деца и училишен чувар во ОУ „Владислав Рибникар“ во Врачар. Истиот ден бил уапсен неговиот татко, а потоа од притвор наводно се обидел да го пренесе својот имот на друг, ја негирал својата вина, што на 3 мај го потврдила мајката на едно од убиените момчиња.

-Реклама-

Андрија Чикиќ е храбро дете кое се обидел да го земе оружјето со кое го изврши масакрот во основното училиште Владислав Рибникар Коста Кецмановиќ.

-Реклама-

Ова момче полно со ведрина, радост и перспектива, беше познат како еден од најталентираните ученици на О.Ш. Владислав Рибникар. Но, неговите соништа беа прекинати на 3 мај, кога беше убиен, заедно со осуммина негови другари и училишни чувари, од неговиот врсник Коста Кечмановиќ.

Момчето во обид да ги заштити пријателите од сигурна смрт скокнало врз Коста Кецмановиќ, но Коста го застрелал шест пати во вратот.

– Јас бев една од мајките кои го испрашуваа момчето на рочиштето против неговиот татко. Имав можност да ја слушнам и подоцна да ја видам снимката. Меѓу другото, прашав дали знае дека го убил мојот син? Рече дека знае… без никакви емоции. Гласот му беше ист четири часа. Подоцна го видов видеото. Мајка му седеше до него и не реагираше на моето прашање, само седеше таму. Би сакал да биде задоволена некоја правда, за доброто на нас, нашите деца и за доброто на целото општество. Мислам дека ние како општество се уште не сме целосно свесни што се случи… – изјави мајката на трагично загинатото момче.

Целото видео погледнете го тука:

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) „Го прашав дали знае дека го убил мојот син“: За првпат се огласи мајка на убиеното момче во „Рибникар“

-Реклама-

Масакрот во основното училиште „Владислав Рибникар“ е настан кој остави трајни последици врз целото општество. Постапката против малолетниот сторител е во тек, но останува прашањето како ќе изгледа самиот процес со оглед на тоа што се работи за помлад малолетник.

Реклама

Сега се ближи судењето на родителите на момчето убиец кое на 3 мај уби девет деца и училишен чувар во ОУ „Владислав Рибникар“ во Врачар. Истиот ден бил уапсен неговиот татко, а потоа од притвор наводно се обидел да го пренесе својот имот на друг, ја негирал својата вина, што на 3 мај го потврдила мајката на едно од убиените момчиња.

Андрија Чикиќ е храбро дете кое се обидел да го земе оружјето со кое го изврши масакрот во основното училиште Владислав Рибникар Коста Кецмановиќ.

Ова момче полно со ведрина, радост и перспектива, беше познат како еден од најталентираните ученици на О.Ш. Владислав Рибникар. Но, неговите соништа беа прекинати на 3 мај, кога беше убиен, заедно со осуммина негови другари и училишни чувари, од неговиот врсник Коста Кечмановиќ.

Момчето во обид да ги заштити пријателите од сигурна смрт скокнало врз Коста Кецмановиќ, но Коста го застрелал шест пати во вратот.

– Јас бев една од мајките кои го испрашуваа момчето на рочиштето против неговиот татко. Имав можност да ја слушнам и подоцна да ја видам снимката. Меѓу другото, прашав дали знае дека го убил мојот син? Рече дека знае… без никакви емоции. Гласот му беше ист четири часа. Подоцна го видов видеото. Мајка му седеше до него и не реагираше на моето прашање, само седеше таму. Би сакал да биде задоволена некоја правда, за доброто на нас, нашите деца и за доброто на целото општество. Мислам дека ние како општество се уште не сме целосно свесни што се случи… – изјави мајката на трагично загинатото момче.

Целото видео погледнете го тука:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО