Sunday, April 14, 2024
16.8 C
Skopje

ТАТКОТО НА МОМЧЕТО-УБИЕЦ ГО ШОКИРАШЕ СВЕТОТ: „Зошто ме обвинувате мене, јас не чувствувам одговорност“

-Реклама-

Полека се ближи судењето на родителите на момчето убиец што го изврши масакрот во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Врачар. Неговиот татко Владимир Кецмановиќ, кој беше уапсен се обидел да го пренесе својот имот на друго лице и ја негирал вината.

Реклама

Неговите адвокати ја пренесоа неговата вознемирувачка порака

-Реклама-

„Ако треба да пукаат во мене, не е проблем, само нека моето семејство нека го остват на мира“.
Таткото беше уапсен истиот ден, а подоцна се обиде да го пренесе својот имот на друго лице од притвор. Тој ја отфрли вината, што ја потврди и мајката на едно од трагично загинатите момчиња.

-Реклама-

Мајката на убиеното момче во масакарот, зрази немоќ пред ситуацијата и го спомена обвинението поднесено против таткото на малолетниот убиец. Обвинението се однесува на прекршок против општата безбедност. Нејзиниот предизвик лежи во прашањето за одговорноста за десетте изгубени животи. Таа укажа на студенилото што го забележала во целото семејство, нагласувајќи дека таткото му дал на детето дозвола да се занимава со огнено оружје и да го тренира.

Таткото, како што рече, не чувствува одговорност за трагедијата, која дополнително длабоко ги погодува родителите кои ги загубиле децата.

– Не знам ни дали е соодветно сега да се зборува за тоа. Против таткото е покренато обвинение за дело против општата безбедност или како што законски се нарекува. Она што допира до сите нас родители е кој е одговорен за десетте изгубени животи? Она што не допира како родители е она што имавме можност да го видиме, а тоа е неизмерната, неопислива студенило на целото семејство. Татко ми вели: „За што ме обвинувате, не се чувствувам одговорен“. Тој е тој што го однел детето на стрелиште, оружјето е негово. Дал дозвола детето да тренира со огнено оружје – изјави мајката на убиеното момче на Телевизија К1.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ТАТКОТО НА МОМЧЕТО-УБИЕЦ ГО ШОКИРАШЕ СВЕТОТ: „Зошто ме обвинувате мене, јас не чувствувам одговорност“

Реклама

Полека се ближи судењето на родителите на момчето убиец што го изврши масакрот во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Врачар. Неговиот татко Владимир Кецмановиќ, кој беше уапсен се обидел да го пренесе својот имот на друго лице и ја негирал вината.

Неговите адвокати ја пренесоа неговата вознемирувачка порака

„Ако треба да пукаат во мене, не е проблем, само нека моето семејство нека го остват на мира“.
Таткото беше уапсен истиот ден, а подоцна се обиде да го пренесе својот имот на друго лице од притвор. Тој ја отфрли вината, што ја потврди и мајката на едно од трагично загинатите момчиња.

Мајката на убиеното момче во масакарот, зрази немоќ пред ситуацијата и го спомена обвинението поднесено против таткото на малолетниот убиец. Обвинението се однесува на прекршок против општата безбедност. Нејзиниот предизвик лежи во прашањето за одговорноста за десетте изгубени животи. Таа укажа на студенилото што го забележала во целото семејство, нагласувајќи дека таткото му дал на детето дозвола да се занимава со огнено оружје и да го тренира.

Таткото, како што рече, не чувствува одговорност за трагедијата, која дополнително длабоко ги погодува родителите кои ги загубиле децата.

– Не знам ни дали е соодветно сега да се зборува за тоа. Против таткото е покренато обвинение за дело против општата безбедност или како што законски се нарекува. Она што допира до сите нас родители е кој е одговорен за десетте изгубени животи? Она што не допира како родители е она што имавме можност да го видиме, а тоа е неизмерната, неопислива студенило на целото семејство. Татко ми вели: „За што ме обвинувате, не се чувствувам одговорен“. Тој е тој што го однел детето на стрелиште, оружјето е негово. Дал дозвола детето да тренира со огнено оружје – изјави мајката на убиеното момче на Телевизија К1.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Hello, Monetag!