Tuesday, February 27, 2024
14.8 C
Skopje
spot_img

(ВИДЕО) „Не го сакам ќотекот, но е корисен за децата“: Анкета меѓу децата во Југославија денес изгледа нереално

-Реклама-

Воспитувањето на денешните деца многу се разликува од минатото, а доказ за тоа е и ова видео кое се појави на социјалните мрежи.

Реклама
-Реклама-

-Реклама-

На снимките од минатото се гледа како децата зборуваат за тепање и како нивните мајки и татковци ги казнувале кога не биле добри.

Порано родителите имале различни методи на воспитување, а децата од видеото велат дека биле казнувани со каиши и пегли.

Денеска тепањето како метод на воспитување е забрането, никој не го препорачува, а како замена се советува мирно и сталожено да се зборува и да се објаснуваат секакви ситуации.

„Па, не сакам ќотек, но тој е добар за децата“, вели едно дете во старото видео.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) „Не го сакам ќотекот, но е корисен за децата“: Анкета меѓу децата во Југославија денес изгледа нереално

Реклама

Воспитувањето на денешните деца многу се разликува од минатото, а доказ за тоа е и ова видео кое се појави на социјалните мрежи.

На снимките од минатото се гледа како децата зборуваат за тепање и како нивните мајки и татковци ги казнувале кога не биле добри.

Порано родителите имале различни методи на воспитување, а децата од видеото велат дека биле казнувани со каиши и пегли.

Денеска тепањето како метод на воспитување е забрането, никој не го препорачува, а како замена се советува мирно и сталожено да се зборува и да се објаснуваат секакви ситуации.

„Па, не сакам ќотек, но тој е добар за децата“, вели едно дете во старото видео.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО