Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Со овој трик би можеле да ги намалите сметките за струја

-Реклама-

Со постуденото време и постојано зголемување на сметките за енергија, најважно е да сфатите како да го загреете домот во зима.

Реклама
-Реклама-

Можете да потрошите многу струја за да го загреете, но парите ви се фрлаат ако студот поминува низ празниот простор под прозорците и вратите.

-Реклама-

Но, постои ефтино решение кое ќе ви помогне да ја задржите топлината во вашиот дом.

Што го загрева домот
Оваа практична работа е многу популарна и многумина веќе ја имаат во својот дом.

Станува збор за „цевка“ од стиропор која можете да ја купите по многу поволни цени во подобро снабдени продавници за алати. Резултатот постигнат со негова употреба целосно ќе ве воодушеви. Тоа е всушност еден од најдобрите начини да заштедите топлина и да се грижите за вашите сметки за електрична енергија.

Оваа „цевка“ е пресечена на средина и доволно е само да ја ставите под вашите прозорци и врати. Студот повеќе нема да влезе во вашиот дом. Проширете го процепот и повлечете ја долната страна на сите прозорци и врати. Еластичниот стиропор ќе се прилагоди на сите облици, а вашиот дом ќе ја задржи топлината.
Постои уште еден едноставен трик кој можете сами да го направите. Сè што треба да направите е да нанесете самолеплива лента од пена на рамката на прозорецот (или да побарате локален мајстор да ја заврши работата).

Затворете сè добро
Овој дел можеби изгледа премногу очигледен, но затоа е лесно да се занемари. Оставањето на вратата отворена е брз начин да ја испуштите топлината надвор од просторијата, што значи дека е поголема веројатноста да го вклучите централното греење навечер. Едноставното затворање на вратата ќе ви помогне да го загреете домот во зима. И секако, истото важи и за прозорците, пренесува Ideal Home.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Со овој трик би можеле да ги намалите сметките за струја

Реклама

Со постуденото време и постојано зголемување на сметките за енергија, најважно е да сфатите како да го загреете домот во зима.

Можете да потрошите многу струја за да го загреете, но парите ви се фрлаат ако студот поминува низ празниот простор под прозорците и вратите.

Но, постои ефтино решение кое ќе ви помогне да ја задржите топлината во вашиот дом.

Што го загрева домот
Оваа практична работа е многу популарна и многумина веќе ја имаат во својот дом.

Станува збор за „цевка“ од стиропор која можете да ја купите по многу поволни цени во подобро снабдени продавници за алати. Резултатот постигнат со негова употреба целосно ќе ве воодушеви. Тоа е всушност еден од најдобрите начини да заштедите топлина и да се грижите за вашите сметки за електрична енергија.

Оваа „цевка“ е пресечена на средина и доволно е само да ја ставите под вашите прозорци и врати. Студот повеќе нема да влезе во вашиот дом. Проширете го процепот и повлечете ја долната страна на сите прозорци и врати. Еластичниот стиропор ќе се прилагоди на сите облици, а вашиот дом ќе ја задржи топлината.
Постои уште еден едноставен трик кој можете сами да го направите. Сè што треба да направите е да нанесете самолеплива лента од пена на рамката на прозорецот (или да побарате локален мајстор да ја заврши работата).

Затворете сè добро
Овој дел можеби изгледа премногу очигледен, но затоа е лесно да се занемари. Оставањето на вратата отворена е брз начин да ја испуштите топлината надвор од просторијата, што значи дека е поголема веројатноста да го вклучите централното греење навечер. Едноставното затворање на вратата ќе ви помогне да го загреете домот во зима. И секако, истото важи и за прозорците, пренесува Ideal Home.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО