Friday, February 23, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

ПРЕМИЕРА НА „НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНА 2“ – Македонскиот филм снимен со 0 денари буџет добива продолжение!

-Реклама-

 

Реклама
-Реклама-

Македонскиот филм „Најголемата вистина“ во режија на Мартин Цветковски, добива продолжение кое ќе биде прикажано на 30 ноември во Велес (Киноверзум), 1 декември во Штип (Киноверзум), 2 декември Св. Николе (Киноверзум) и на 15 декември во Скопје во Кино Милениум!

-Реклама-

Во првиот дел, дознавме дека убиецот односно убијците се всушност самиот Максим Анчевски, и Ана Филиповска (Шефот на форензика) која всушност со сменето презиме (Анчевска) е сестра на Максим, и тоа бил нивниот маестрален план за одмазда затоа што како мало девојче – Ана била силувана од таткото на Горан Цветановски (колегата на Максим), а случајот го заташкуваат родителите на Фросина (адвокат), Драгана (судија) и Мартина(социјален работник) како носители на функции во процесот (Судија, Адвокат, и работник од Центар за Социјални работ- Скопје).

Но на крајот од филмот, иако помисливме дека целата вистина е откриена, останаа да лебдат во воздух уште повеќе прашања и мистерии особено во последната сцена кога Максим Анчевски иако призна дека е одговорен за убиствата заедно со сестра му Ана, во разговор со Марија Ѓоргиевска, тврди дека тој не е извршителот на убиствата и дека целата вистина сеуште не е откриена: –Кој е мозокот на целокупниот план? Кој е извршителот на убиствата ако не е Максим, бидејќи Ана физички не е доволно силна да ги изврши убиствата на жрвите? И најважното од се – каде е таткото на Максим и Ана ?

CAST: Мартин Цветковски, Ивана Наумова, Иван Левковски, Катерина Илиевска, Анета Цветановска, Ибрахим Сали, Фросина Стојановска, Ивана Цековска, Џелал Фера, Кенан Јусуфи и Тамара Најдановска

ПРОДУЦЕНТ: МАРТИН ЦВЕТКОВСКИ
РЕЖИЈА И СЦЕНАРИО: МАРТИН ЦВЕТКОВСКИ
ДИРЕКТОР НА ФОТОГРАФИЈА: ЕЛМИР СУМАНСКИ
АСИСТЕНТИ ПРОДУЦЕНТИ: ИВАН ЛЕВКОВСКИ, АЛЕК ТАСЕВСКИ
FOLLOW US ON: najgolemata.vistina – INSTAGRAM НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНА – FACEBOOK

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ПРЕМИЕРА НА „НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНА 2“ – Македонскиот филм снимен со 0 денари буџет добива продолжение!

Реклама

 

Македонскиот филм „Најголемата вистина“ во режија на Мартин Цветковски, добива продолжение кое ќе биде прикажано на 30 ноември во Велес (Киноверзум), 1 декември во Штип (Киноверзум), 2 декември Св. Николе (Киноверзум) и на 15 декември во Скопје во Кино Милениум!

Во првиот дел, дознавме дека убиецот односно убијците се всушност самиот Максим Анчевски, и Ана Филиповска (Шефот на форензика) која всушност со сменето презиме (Анчевска) е сестра на Максим, и тоа бил нивниот маестрален план за одмазда затоа што како мало девојче – Ана била силувана од таткото на Горан Цветановски (колегата на Максим), а случајот го заташкуваат родителите на Фросина (адвокат), Драгана (судија) и Мартина(социјален работник) како носители на функции во процесот (Судија, Адвокат, и работник од Центар за Социјални работ- Скопје).

Но на крајот од филмот, иако помисливме дека целата вистина е откриена, останаа да лебдат во воздух уште повеќе прашања и мистерии особено во последната сцена кога Максим Анчевски иако призна дека е одговорен за убиствата заедно со сестра му Ана, во разговор со Марија Ѓоргиевска, тврди дека тој не е извршителот на убиствата и дека целата вистина сеуште не е откриена: –Кој е мозокот на целокупниот план? Кој е извршителот на убиствата ако не е Максим, бидејќи Ана физички не е доволно силна да ги изврши убиствата на жрвите? И најважното од се – каде е таткото на Максим и Ана ?

CAST: Мартин Цветковски, Ивана Наумова, Иван Левковски, Катерина Илиевска, Анета Цветановска, Ибрахим Сали, Фросина Стојановска, Ивана Цековска, Џелал Фера, Кенан Јусуфи и Тамара Најдановска

ПРОДУЦЕНТ: МАРТИН ЦВЕТКОВСКИ
РЕЖИЈА И СЦЕНАРИО: МАРТИН ЦВЕТКОВСКИ
ДИРЕКТОР НА ФОТОГРАФИЈА: ЕЛМИР СУМАНСКИ
АСИСТЕНТИ ПРОДУЦЕНТИ: ИВАН ЛЕВКОВСКИ, АЛЕК ТАСЕВСКИ
FOLLOW US ON: najgolemata.vistina – INSTAGRAM НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНА – FACEBOOK

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО