Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Повеќе населени места во Македонија останаа без струја поради снегот!

-Реклама-

Центарот за управување со кризи (ЦУК), согласно информациите во Секторот за операции и координација, известува дека поради врнежите од дожд и од снег, што ја зафатија територијата на државата, се јавуваат дефекти на електродистрибутивната мрежа на повеќе локации во државата.

Реклама
-Реклама-

Тимовите на ЕВН веќе се ангажирани за отстранување на дефектите за непречено снабдување со електрична енергија во реоните, што во моментот се без електрична енергија во:

-Реклама-

Скопје – Скопје Центар, околу „Млин Балкан“, Идадија и ул. „9ти Мај“;
Струмица – „Карбино 3“ – Добрејци, Василево, Градошорци и околина;
Тетово – Селце, Лавце и околината;
Тетово – Бродец, Вешала, Бозовце, Вејце, Шипковица;
Свети Николе – Преод и Крушица;
Кичево – Црвивци, Осломеј, Жубрино, Арангел, Србица, Бериково, Јагол, Туин;
Дебар – Житинени, Центар Жупа, Баланци, Броштица, Горенци, Переши, Жировница, Гари, Лазарополе;
Гостивар – Горна и Долна Ѓоновица, Балиндол, Лакавица, Митрови Крсти, Симница, Трново,Куново, Србиново, Падалиште, Железна Река и во
Гостивар – Вруток – Речане, Церово, Равен
Македонски Брод – Бенче, Ковач, Звечан, Горно и Долно Ботушје, Кичан, Битово, Болче, Растеж, Требовље, Близанско и Здуње.

Тимовите на ЕВН веќе се ангажирани за отстранување на дефектите за непречено снабдување со електрична енергија во наведените реони.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Повеќе населени места во Македонија останаа без струја поради снегот!

Реклама

Центарот за управување со кризи (ЦУК), согласно информациите во Секторот за операции и координација, известува дека поради врнежите од дожд и од снег, што ја зафатија територијата на државата, се јавуваат дефекти на електродистрибутивната мрежа на повеќе локации во државата.

Тимовите на ЕВН веќе се ангажирани за отстранување на дефектите за непречено снабдување со електрична енергија во реоните, што во моментот се без електрична енергија во:

Скопје – Скопје Центар, околу „Млин Балкан“, Идадија и ул. „9ти Мај“;
Струмица – „Карбино 3“ – Добрејци, Василево, Градошорци и околина;
Тетово – Селце, Лавце и околината;
Тетово – Бродец, Вешала, Бозовце, Вејце, Шипковица;
Свети Николе – Преод и Крушица;
Кичево – Црвивци, Осломеј, Жубрино, Арангел, Србица, Бериково, Јагол, Туин;
Дебар – Житинени, Центар Жупа, Баланци, Броштица, Горенци, Переши, Жировница, Гари, Лазарополе;
Гостивар – Горна и Долна Ѓоновица, Балиндол, Лакавица, Митрови Крсти, Симница, Трново,Куново, Србиново, Падалиште, Железна Река и во
Гостивар – Вруток – Речане, Церово, Равен
Македонски Брод – Бенче, Ковач, Звечан, Горно и Долно Ботушје, Кичан, Битово, Болче, Растеж, Требовље, Близанско и Здуње.

Тимовите на ЕВН веќе се ангажирани за отстранување на дефектите за непречено снабдување со електрична енергија во наведените реони.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО