Friday, February 23, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Уште еден неработен ден за сите граѓани до крајот на годината

-Реклама-

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови кои остануваат до крајот на годината се:

Реклама
-Реклама-

За сите граѓани на РСМ

-Реклама-

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Уште еден неработен ден за сите граѓани до крајот на годината

Реклама

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови кои остануваат до крајот на годината се:

За сите граѓани на РСМ

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО