Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Трагедија која го потресе светот: Момче загина скојајќи од покривот на училиштето, мајка му гледала: Го малтретирале девојчињата од одделението, директорот игнорирал се?

-Реклама-

Момчето Роман (15) скокнало од покривот на училиштето во Словачка, додека неговата мајка Ивета се обидувала да го одврати и со солзи во очите ги гледала неговите последни моменти од животот.

Реклама
-Реклама-

Страшна трагедија се случила во училиште во Пархована во областа Требишов.

-Реклама-

Мајката Ивета заедно со заменик директорот на училиштата се обиделе да го одвратат од намерата, но залудно.

Родителите на Романо тврдат дека нивниот син Романо бил малтретиран од некои соученички. Тој правел се за да му се допадне на околината, но според неговите родители, тие направиле да се чувствува дека не припаѓа таму.

Страдањето на Роман резултирало со трагичен настан кога решил да си го одземе животот.

Мајката Ивета била сведок на последните моменти од животот на нејзиниот син.

„Ми се јави наставникот и рече дека Роман е на покривот на училиштето. Кога стигнав во училиштето, неговиот клас и заменик директорот беа таму. Се обидовме да му го одвлечеме вниманието, му реков дека ќе го смениме училиштето, за жал ништо не функционираше“, рече таа. е мајка.

Таа раскажа како Роман цело време стоел на работ од покривот.

“И потоа ги рашири рацете и скокна, веднаш до мене. Врескав, бев во шок. За жал, ја удри главата во бетонот, повредите кои ги доби беа фатални”, рекла неутешната мајка.

Родителите тврдат дека Роман бил понижуван, малтретиран и провоциран на училиште и дека малтретирањето долго време го игнорирале неговиот класен наставник и директорот на училиштето.

(Telegraf.rs)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Трагедија која го потресе светот: Момче загина скојајќи од покривот на училиштето, мајка му гледала: Го малтретирале девојчињата од одделението, директорот игнорирал се?

Реклама

Момчето Роман (15) скокнало од покривот на училиштето во Словачка, додека неговата мајка Ивета се обидувала да го одврати и со солзи во очите ги гледала неговите последни моменти од животот.

Страшна трагедија се случила во училиште во Пархована во областа Требишов.

Мајката Ивета заедно со заменик директорот на училиштата се обиделе да го одвратат од намерата, но залудно.

Родителите на Романо тврдат дека нивниот син Романо бил малтретиран од некои соученички. Тој правел се за да му се допадне на околината, но според неговите родители, тие направиле да се чувствува дека не припаѓа таму.

Страдањето на Роман резултирало со трагичен настан кога решил да си го одземе животот.

Мајката Ивета била сведок на последните моменти од животот на нејзиниот син.

„Ми се јави наставникот и рече дека Роман е на покривот на училиштето. Кога стигнав во училиштето, неговиот клас и заменик директорот беа таму. Се обидовме да му го одвлечеме вниманието, му реков дека ќе го смениме училиштето, за жал ништо не функционираше“, рече таа. е мајка.

Таа раскажа како Роман цело време стоел на работ од покривот.

“И потоа ги рашири рацете и скокна, веднаш до мене. Врескав, бев во шок. За жал, ја удри главата во бетонот, повредите кои ги доби беа фатални”, рекла неутешната мајка.

Родителите тврдат дека Роман бил понижуван, малтретиран и провоциран на училиште и дека малтретирањето долго време го игнорирале неговиот класен наставник и директорот на училиштето.

(Telegraf.rs)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО