Sunday, March 3, 2024
12.8 C
Skopje

ДРЖАВАТА ДЕЛИ ПОМОШ: Еве кои граѓани во Македонија ќе добиваат пари во следните 6 месеци!

-Реклама-
-Реклама-

Основците од семејства со примања под 50.000 денари, ќе добиваат по 1200 денари месечно следните шест месеци. Средношколците ќе добиваат по 1800 денари / месечно.

Реклама

15 илјади студенти кои студираат надвор од местото на живеење ќе добијат ваучер за превоз во вредност од 600 до 1200 денари месечно, следните 7 месеци.

-Реклама-

Во наредните пет месеци, по 2.000 денари ќе добијат корисниците на надоместок заради попреченост, самохрани родители и родители на деца со попреченост до 26 години, изјави денеска премиерот Димитар Ковачевски.

Пензионерите во наредните пет месеци ќе добиваат по 3.000 денари до 14.000 денари, 2.000 денари ќе добиваат пензионерите за оние од 14.000 до 16.000 денари. Пензионерите со примања од 16.000 до 19.000 денари ќе добиваат 1.500 денари помош.

Мерките ќе важат од декември 2023.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ДРЖАВАТА ДЕЛИ ПОМОШ: Еве кои граѓани во Македонија ќе добиваат пари во следните 6 месеци!

Реклама

Основците од семејства со примања под 50.000 денари, ќе добиваат по 1200 денари месечно следните шест месеци. Средношколците ќе добиваат по 1800 денари / месечно.

15 илјади студенти кои студираат надвор од местото на живеење ќе добијат ваучер за превоз во вредност од 600 до 1200 денари месечно, следните 7 месеци.

Во наредните пет месеци, по 2.000 денари ќе добијат корисниците на надоместок заради попреченост, самохрани родители и родители на деца со попреченост до 26 години, изјави денеска премиерот Димитар Ковачевски.

Пензионерите во наредните пет месеци ќе добиваат по 3.000 денари до 14.000 денари, 2.000 денари ќе добиваат пензионерите за оние од 14.000 до 16.000 денари. Пензионерите со примања од 16.000 до 19.000 денари ќе добиваат 1.500 денари помош.

Мерките ќе важат од декември 2023.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО