Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

ДРАМА НАД МАКЕДОНСКОТО НЕБО: Авион на „Ер Србија“ кружел 20 минути над Скопје, па се вратил во Белград

-Реклама-

Поради техничка неисправност, авионот на Ер Србија кој летал од Белград за Скопје, на летот JU 162, морал да се врати во Белград.

Реклама
-Реклама-

Авионот АТР 72, кој полета во 13 часот и 25 минути од аеродромот Никола Тесла, кружеше над Скопје 20 минути, пред пилотот да донесе одлука да се врати во Белград.

-Реклама-

Како што биле информирани патниците, дефектот во авионот не бил опасен и не го спречил слетувањето, но авионот би останал приземјен во Скопје, бидејќи таму не би можела брзо да се поправа, како што е случајот во Белград.

Авионот безбедно слета на аеродромот Никола Тесла во 15:51 часот.

Станува збор за авион кој Ер Србија го изнајмува и во кој имало екипаж од Данска.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ДРАМА НАД МАКЕДОНСКОТО НЕБО: Авион на „Ер Србија“ кружел 20 минути над Скопје, па се вратил во Белград

Реклама

Поради техничка неисправност, авионот на Ер Србија кој летал од Белград за Скопје, на летот JU 162, морал да се врати во Белград.

Авионот АТР 72, кој полета во 13 часот и 25 минути од аеродромот Никола Тесла, кружеше над Скопје 20 минути, пред пилотот да донесе одлука да се врати во Белград.

Како што биле информирани патниците, дефектот во авионот не бил опасен и не го спречил слетувањето, но авионот би останал приземјен во Скопје, бидејќи таму не би можела брзо да се поправа, како што е случајот во Белград.

Авионот безбедно слета на аеродромот Никола Тесла во 15:51 часот.

Станува збор за авион кој Ер Србија го изнајмува и во кој имало екипаж од Данска.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО