Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Предвидувањата на Баба Ванѓа за 2024 година би можеле да го променат светот: Предвидела незамисливи катастрофи

-Реклама-

Вангелија Гуштерова, позната и како Баба Ванѓа, го добила прекарот „Нострадамус на Балканот“. На почетокот на секоја година нејзините предвидувања се препрочитуваат, а еве што предвидела за 2024 година.

Реклама
-Реклама-

Се верувало дека Ванѓа, позната како „Нострадамус на Балканот“ има извонредна способност да ја предвидува иднината.

-Реклама-

Сепак, ова е тешко да се потврди бидејќи само неколку од нејзините „мудри зборови“ беа всушност запишани.

Но, тоа не ги спречи верниците да стојат зад нејзините прилично нејасни предвидувања и пророштва, кои отсекогаш биле земени со резерва.

Она што е сигурно е фактот дека Баба Ванѓа пророкуваше многу работи кои „се поклопуваат“ со одредени настани од минатото.

Во нејзините пророштва за годината што претстои, се наведува дека Европа ќе доживее зголемување на терористичките напади, како и дека наводно ќе се појави деструктивно оружје.

Записите за нејзините пророштва за 2024 година наведуваат дека една „голема земја“ ќе спроведе тестови или напади на биолошко оружје следната година.

Застрашувачки природни катастрофи
Според пророштвото, можевме да видиме застрашувачки природни катастрофи, па дури и зголемување на нивото на радијација.

Економската криза и подемот на источната моќ
Баба Ванѓа наводно рекла дека ќе има огромна економска криза која ќе влијае на глобалната економија во 2024 година.

Ова може да се должи на фактори како што се зголемувањето на нивото на долгот, понатамошните геополитички тензии и промената на економската моќ од Запад кон Исток.

Сајбер нападите ќе бидат посилни и почести.

Технолошки револуции
Гледачот исто така имал визија дека ќе има голем напредок во квантното пресметување, пренесува History.co.uk.

Ако предвидувањето се покаже како точно, 2024 година би можела да покаже како расте моќта на вештачката интелигенција во општеството.

Напредокот во медицината
Последно, но секако не и најмалку важно, Баба Ванѓа го предвиде она што може да биде едно од најдобрите во медицинската област.

Според нејзините предвидувања, следната година би можела да биде година на нови лекови за неизлечиви болести, вклучително и Алцхајмеровата болест и ракот.

Инаку, таа „предвидувала“ настани до 5079 година, кога верува дека светот ќе престане да постои.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Предвидувањата на Баба Ванѓа за 2024 година би можеле да го променат светот: Предвидела незамисливи катастрофи

Реклама

Вангелија Гуштерова, позната и како Баба Ванѓа, го добила прекарот „Нострадамус на Балканот“. На почетокот на секоја година нејзините предвидувања се препрочитуваат, а еве што предвидела за 2024 година.

Се верувало дека Ванѓа, позната како „Нострадамус на Балканот“ има извонредна способност да ја предвидува иднината.

Сепак, ова е тешко да се потврди бидејќи само неколку од нејзините „мудри зборови“ беа всушност запишани.

Но, тоа не ги спречи верниците да стојат зад нејзините прилично нејасни предвидувања и пророштва, кои отсекогаш биле земени со резерва.

Она што е сигурно е фактот дека Баба Ванѓа пророкуваше многу работи кои „се поклопуваат“ со одредени настани од минатото.

Во нејзините пророштва за годината што претстои, се наведува дека Европа ќе доживее зголемување на терористичките напади, како и дека наводно ќе се појави деструктивно оружје.

Записите за нејзините пророштва за 2024 година наведуваат дека една „голема земја“ ќе спроведе тестови или напади на биолошко оружје следната година.

Застрашувачки природни катастрофи
Според пророштвото, можевме да видиме застрашувачки природни катастрофи, па дури и зголемување на нивото на радијација.

Економската криза и подемот на источната моќ
Баба Ванѓа наводно рекла дека ќе има огромна економска криза која ќе влијае на глобалната економија во 2024 година.

Ова може да се должи на фактори како што се зголемувањето на нивото на долгот, понатамошните геополитички тензии и промената на економската моќ од Запад кон Исток.

Сајбер нападите ќе бидат посилни и почести.

Технолошки револуции
Гледачот исто така имал визија дека ќе има голем напредок во квантното пресметување, пренесува History.co.uk.

Ако предвидувањето се покаже како точно, 2024 година би можела да покаже како расте моќта на вештачката интелигенција во општеството.

Напредокот во медицината
Последно, но секако не и најмалку важно, Баба Ванѓа го предвиде она што може да биде едно од најдобрите во медицинската област.

Според нејзините предвидувања, следната година би можела да биде година на нови лекови за неизлечиви болести, вклучително и Алцхајмеровата болест и ракот.

Инаку, таа „предвидувала“ настани до 5079 година, кога верува дека светот ќе престане да постои.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО