Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

УТРЕ СЕ ПРАЗНУВА СВETИ МАТЕЈ: Еве што е потребно да направите на овој ден!

-Реклама-
-Реклама-

Утре е Св. апостол и евангелист Матеј.

Реклама

Свети Матеј претходно беше цариник, т.е. собирач на порез. Кога Христос го повика, тој веднаш одговори на повикот, сосема преобразувајќи ги страсните желби во бестрасни и љубовни. После Христовото вознесение беше избран за дванаесетти апостол, на местото на предавникот Јуда. Откако врз апостолите слезе Светиот Дух, тие се распрснаа по светот да го проповедаат Евангелието. На Матеј му се падна да проповеда во Партија, Мидија и Етиопија. Најпосле, пострада маченички за Христа, во Етиопија.

-Реклама-

Утре е добро да се прочита Евангелието што го напишал св. Матеј, но и да се платат сите даноци и долгови.

Се вели дека свети Матеј никогаш не јадел месо, туку се хранел со зеленчук, овошје и житарки.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

УТРЕ СЕ ПРАЗНУВА СВETИ МАТЕЈ: Еве што е потребно да направите на овој ден!

Реклама

Утре е Св. апостол и евангелист Матеј.

Свети Матеј претходно беше цариник, т.е. собирач на порез. Кога Христос го повика, тој веднаш одговори на повикот, сосема преобразувајќи ги страсните желби во бестрасни и љубовни. После Христовото вознесение беше избран за дванаесетти апостол, на местото на предавникот Јуда. Откако врз апостолите слезе Светиот Дух, тие се распрснаа по светот да го проповедаат Евангелието. На Матеј му се падна да проповеда во Партија, Мидија и Етиопија. Најпосле, пострада маченички за Христа, во Етиопија.

Утре е добро да се прочита Евангелието што го напишал св. Матеј, но и да се платат сите даноци и долгови.

Се вели дека свети Матеј никогаш не јадел месо, туку се хранел со зеленчук, овошје и житарки.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО