Friday, February 23, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Скопје меѓу десетте најзагадени градови во светот

-Реклама-

Загадениот воздух од синоќа ја зафати македонската метропола при што загаденоста продолжи и утринава.

Реклама
-Реклама-

Според податоците на интернет страницата IQAir од 9 часот утринава, Скопје е на 6-то место во светот според загаденоста на воздухот.

-Реклама-

Измерениот индекс на загаденоста е 161, што повлекува предупредување дека воздухот е нездрав за дишење.

Препораката што се дава до граѓаните е да се носи заштитна маска, да не се спортува надвор, а во домовите да не се отвораат прозорците.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Скопје меѓу десетте најзагадени градови во светот

Реклама

Загадениот воздух од синоќа ја зафати македонската метропола при што загаденоста продолжи и утринава.

Според податоците на интернет страницата IQAir од 9 часот утринава, Скопје е на 6-то место во светот според загаденоста на воздухот.

Измерениот индекс на загаденоста е 161, што повлекува предупредување дека воздухот е нездрав за дишење.

Препораката што се дава до граѓаните е да се носи заштитна маска, да не се спортува надвор, а во домовите да не се отвораат прозорците.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО