Friday, February 23, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

УЖАС ВО СРБИЈА: Момче се закани дека ќе го повтори масакрот на Коста К! Ученикот составил список и симулирал убиства!

-Реклама-

Ученик од трета година во Техничкото училиште „23. Мај“ во Панчево предизвика сериозна загриженост откако вчера направи список на „кого сака да убие“, симулирајќи го масакрот што се случи на 3 мај кога Коста К. уби девет ученици и чуварот во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Белград.

Реклама
-Реклама-

Податоците за овој случај укажуваат на сериозен проблем кој бара итно внимание на надлежните органи.

-Реклама-

Овој инцидент не е прв пат истиот ученик да прави вакви заканувачки списоци, што дополнително ја зголемува сериозноста на ситуацијата.

Останатите деца во училиштето се видно вознемирени, па се испратени на разговор co психолог за да им се обезбеди поддршка. По разговорот децата се пуштени дома.

За овој инцидент веднаш била известена полицијата и надлежните органи и се очекува да ги преземат неопходните чекори за расветлување на овој сериозен инцидент и преземање соодветни мерки за заштита на безбедноста на сите ученици во училиштето, пренесува Информер.рс

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

УЖАС ВО СРБИЈА: Момче се закани дека ќе го повтори масакрот на Коста К! Ученикот составил список и симулирал убиства!

Реклама

Ученик од трета година во Техничкото училиште „23. Мај“ во Панчево предизвика сериозна загриженост откако вчера направи список на „кого сака да убие“, симулирајќи го масакрот што се случи на 3 мај кога Коста К. уби девет ученици и чуварот во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Белград.

Податоците за овој случај укажуваат на сериозен проблем кој бара итно внимание на надлежните органи.

Овој инцидент не е прв пат истиот ученик да прави вакви заканувачки списоци, што дополнително ја зголемува сериозноста на ситуацијата.

Останатите деца во училиштето се видно вознемирени, па се испратени на разговор co психолог за да им се обезбеди поддршка. По разговорот децата се пуштени дома.

За овој инцидент веднаш била известена полицијата и надлежните органи и се очекува да ги преземат неопходните чекори за расветлување на овој сериозен инцидент и преземање соодветни мерки за заштита на безбедноста на сите ученици во училиштето, пренесува Информер.рс

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО