Monday, September 9, 2024
17.8 C
Skopje

Совршени залаци за денови на пост: Најдобрата смеса за посно поховање на риби и зелечнук

-Реклама-

Со помош на овој фантастичен рецепт можно е и поховање за време на пост. Една состојка е клучна за да не се распадне смесата при пржењето.

Реклама

Во тек се Божикните пости, но тоа не значи дека треба да се откажете од омилената храна. Вообичаено, луѓето не јадат пржена храна за време на постот, но повеќе не мора да се откажувате од тоа задоволство. Направете посна смесаод состојки кои ги има секој, а наместо јајца користете кисела вода.

-Реклама-

Потребни состојки:

-Реклама-
  • 3 лажици брашно
    2 лажици палента
    1 лажичка слатка пиперка
    на врв на нож црвена пипер (блага)
    1 лажица сенф
    околу 230 мл кисела вода
    презла
    сол
    бибер

Подготовка:

  • Измешајте ги брашното, палентата, црвената пипер, сенфот и киселата вода. Зачинете со сол и бибер, па добро измешајте. Во добиената смеса валкајте зеленчук или риба, а потоа ги валкајте ги и во презла. Пржете во длабоко масло кое добро сте го загреале, или во рерна на хартија за печење.
- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Совршени залаци за денови на пост: Најдобрата смеса за посно поховање на риби и зелечнук

-Реклама-
-Реклама-
-Реклама-

Со помош на овој фантастичен рецепт можно е и поховање за време на пост. Една состојка е клучна за да не се распадне смесата при пржењето.

Реклама

Во тек се Божикните пости, но тоа не значи дека треба да се откажете од омилената храна. Вообичаено, луѓето не јадат пржена храна за време на постот, но повеќе не мора да се откажувате од тоа задоволство. Направете посна смесаод состојки кои ги има секој, а наместо јајца користете кисела вода.

Потребни состојки:

  • 3 лажици брашно
    2 лажици палента
    1 лажичка слатка пиперка
    на врв на нож црвена пипер (блага)
    1 лажица сенф
    околу 230 мл кисела вода
    презла
    сол
    бибер

Подготовка:

  • Измешајте ги брашното, палентата, црвената пипер, сенфот и киселата вода. Зачинете со сол и бибер, па добро измешајте. Во добиената смеса валкајте зеленчук или риба, а потоа ги валкајте ги и во презла. Пржете во длабоко масло кое добро сте го загреале, или во рерна на хартија за печење.
- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО