Monday, September 9, 2024
17.8 C
Skopje

Во стара Југославија со овој рецепт се јакнел имунитетот!

-Реклама-

За време на стара Југославија, во првите денови од есента се правела и овошна туршија. Најчесто се собирале диви овошни плодови и шумски плодови кои по темелно миење се ставале во буриња и се киселеле. Добиениот пијалак според многумина бил чист „еликсир на здравје“.

Реклама

Се верувало дека ако редовно го пиете овој здрав ферментиран пијалак, можете да доживеете убава и длабока старост.

-Реклама-

Но, зошто овошната туршија е толку здрава?

-Реклама-

Овошната туршија е полна со ензими, минерали и витамини, и обично се подготвува во октомври и ноември. Богата е со витамин Ц и антиоксиданти, а во зима е ефикасна заштита од грип и настинка.

Тоа помага при:

-Проблеми со мокрењето
-Со варењето
-Кашлање
-Го забрзува метаболизмот
-Ја чисти крвта од холестерол
-Лечи мамурлак

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Во стара Југославија со овој рецепт се јакнел имунитетот!

-Реклама-
-Реклама-
-Реклама-

За време на стара Југославија, во првите денови од есента се правела и овошна туршија. Најчесто се собирале диви овошни плодови и шумски плодови кои по темелно миење се ставале во буриња и се киселеле. Добиениот пијалак според многумина бил чист „еликсир на здравје“.

Реклама

Се верувало дека ако редовно го пиете овој здрав ферментиран пијалак, можете да доживеете убава и длабока старост.

Но, зошто овошната туршија е толку здрава?

Овошната туршија е полна со ензими, минерали и витамини, и обично се подготвува во октомври и ноември. Богата е со витамин Ц и антиоксиданти, а во зима е ефикасна заштита од грип и настинка.

Тоа помага при:

-Проблеми со мокрењето
-Со варењето
-Кашлање
-Го забрзува метаболизмот
-Ја чисти крвта од холестерол
-Лечи мамурлак

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО