Tuesday, October 1, 2024
17.8 C
Skopje

Вкусни чоколадни новогодишни шишарки на кои нема да можете да им одолеете!

-Реклама-

Дали знаевте дека можете да направите превкусни чоколадни шишарки со само 3 состојки? Постапката е брза и едноставна, следете ги чекорите за да можете оваа зима да уживате во овој вкусен десерт.

Реклама

Состојки:

-Реклама-

450гр чоколадни бисквити
100гр слатка павлака\хопла
Чоколадни житарици
Шеќер во прав

-Реклама-

Чекор 1
Во миксер измешајте ги бисквитите околу 90 секунди или додека не станат прав.

Чекор 2
Додадете ја павлаката и мешајте 30-45 секунди или додека не се формира тесто.

Чекор 3
Ако тестото е премногу лепливо, можете да додадете уште неколку бисквити или малку шеќер во прав.

Чекор 4
Поделете го тестото на 4 дела и со рацете обликувајте конуси.

Чекор 5
Ставете ги шишарките на плех обложен со хартија за печење и почнувајќи од дното, ставете лушпи од житарки околу тестото, движејќи се кон врвот додека не добиете шишарка.

Чекор 6
Одозгора посипете шеќер со прав и послужете!

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Вкусни чоколадни новогодишни шишарки на кои нема да можете да им одолеете!

-Реклама-
-Реклама-
-Реклама-

Дали знаевте дека можете да направите превкусни чоколадни шишарки со само 3 состојки? Постапката е брза и едноставна, следете ги чекорите за да можете оваа зима да уживате во овој вкусен десерт.

Реклама

Состојки:

450гр чоколадни бисквити
100гр слатка павлака\хопла
Чоколадни житарици
Шеќер во прав

Чекор 1
Во миксер измешајте ги бисквитите околу 90 секунди или додека не станат прав.

Чекор 2
Додадете ја павлаката и мешајте 30-45 секунди или додека не се формира тесто.

Чекор 3
Ако тестото е премногу лепливо, можете да додадете уште неколку бисквити или малку шеќер во прав.

Чекор 4
Поделете го тестото на 4 дела и со рацете обликувајте конуси.

Чекор 5
Ставете ги шишарките на плех обложен со хартија за печење и почнувајќи од дното, ставете лушпи од житарки околу тестото, движејќи се кон врвот додека не добиете шишарка.

Чекор 6
Одозгора посипете шеќер со прав и послужете!

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО