Tuesday, October 1, 2024
17.8 C
Skopje

Ова е вистинскиот рецепт за совршена руска салата!

-Реклама-

Во некои земји меѓу кои спаѓа и русија ја викаат француска. Некои пак, Оливерова, по Луциен Оливиер, руски готвач со белгиско потекло, кој прв ја припремил во ресторанот Ермитаж во Москва.  Денешната Руска салата има многу малку заедничко со оригиналниот рецепт кој и до денешен ден останал тајна за сите состојки во неа.

Реклама

Состојки:

400 гр Компири

-Реклама-

400 гр Моркови
400 гр Грашок
600 гр Мајонез
300 гр Шунка
300 гр Кисели Краставички
100 гр Кисела Павлака
20 гр Сенф

-Реклама-

Додадете си сол и црн бибер спрема вкус и мајонезот и добро измешајте.
Сервирајте во подлабоки чинии или пак направете поголеми топки со додатен гарнир во поголема чинија. А можи и помали топчиња доколку сервирате во засебни чинии.

Одозгора можи да ја премачкате со тенок слој мајонез и да украсите по желба.
Чувајте ја во фрижидер до послужувањето.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Ова е вистинскиот рецепт за совршена руска салата!

-Реклама-
-Реклама-
-Реклама-

Во некои земји меѓу кои спаѓа и русија ја викаат француска. Некои пак, Оливерова, по Луциен Оливиер, руски готвач со белгиско потекло, кој прв ја припремил во ресторанот Ермитаж во Москва.  Денешната Руска салата има многу малку заедничко со оригиналниот рецепт кој и до денешен ден останал тајна за сите состојки во неа.

Реклама

Состојки:

400 гр Компири

400 гр Моркови
400 гр Грашок
600 гр Мајонез
300 гр Шунка
300 гр Кисели Краставички
100 гр Кисела Павлака
20 гр Сенф

Додадете си сол и црн бибер спрема вкус и мајонезот и добро измешајте.
Сервирајте во подлабоки чинии или пак направете поголеми топки со додатен гарнир во поголема чинија. А можи и помали топчиња доколку сервирате во засебни чинии.

Одозгора можи да ја премачкате со тенок слој мајонез и да украсите по желба.
Чувајте ја во фрижидер до послужувањето.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО